Αχαΐα

Δυτική Αχαΐα: Δεν αλλάζει η γραμμή αιγιαλού στην Καλογριά λέει ο ΟΙΚΙΠΑ

Καλογριά
Δυτική Αχαΐα: Δεν αλλάζει η γραμμή αιγιαλού στην Καλογριά λέει ο ΟΙΚΙΠΑ

Η ανακοίνωση:

Με ψήφους 3-2 η αρμόδια ειδική επιτροπή απέρριψε το αίτημα ιδιώτη για επαναχάραξη της γραμμής του αιγιαλού στην Καλόγρια.

Προ ημερώνείχαμε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία υπογραμμίζαμε τη σημασία για το δημόσιο συμφέρον και το περιβάλλον  τηςαπόφασης της 5μελούς Επιτροπής Καθορισμού Αιγιαλού, Παραλίας και Παλαιού Αιγιαλού, σε σχέση με τις απαιτήσεις ιδιώτη για υποχώρηση της γραμμής αιγιαλού στην Καλόγρια στα 5 μέτρα από τη θάλασσα.

Σημειώνουμε ότι η Επιτροπή συγκροτείται από  υπηρεσιακούς  παράγοντες της Κτηματικής Υπηρεσίας, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Πολεοδομίας Δυτικής Αχαΐας και του Κ. Λιμεναρχείου.

Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας γιατί η απόφαση της Επιτροπής αποτρέπει για μια ακόμη φορά τις επιδιώξεις ιδιωτών για συρρίκνωση του αιγιαλού στην Καλόγρια,ορίζοντας ότι «υπάρχει παλαιός αιγιαλός όπως ορθά έχει καθοριστεί και ισχύει σήμερα και ως εκ τούτου δεν χρήζει επανακαθορισμού η οριογραμμή του παλαιού αιγιαλού».

Καταγράφουμε όμως την έκπληξή μας για το γεγονός ότι η απόφαση ελήφθη με πλειοψηφία 3 έναντι 2 μελών σε αντίθεση με τις κατά κανόνα ομόφωνες αποφάσεις της Επιτροπής στο παρελθόν.

Υπογραμμίζουμε για μια ακόμη φορά ότι η Οικολογική Κίνηση Πάτρας, όπως επανειλημμένα έχει πράξει επί δεκαετίες, θα συνεχίσει να επαγρυπνεί προκειμένου να αποτρέψει κάθε νέα κίνηση οποιουδήποτε για επέκταση ιδιωτικών συμφερόντων εις βάρος της δημόσιας κτήσης και του περιβάλλοντος στο Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου, Στροφυλιάς, Κυπαρισσιακού.

Αναμένουμε από κάθε αρμόδιο λειτουργό του Δημοσίου να κινείται απαρέγκλιτα στην ίδια κατεύθυνση.

Σχετικά Άρθρα

Στάσεις εργασίας από τους καθηγητές και συνελεύσεις για τους μαθητές στα σχολεία της Αχαΐας

newsroom

Θερινά Εκπαιδευτικά Προγράμματα για Παιδιά στην Πλαζ Αγυιάς Πάτρας

newsroom

Πάτρα: Αποθεώθηκε η Πάολα!

newsroom

Πάτρα: Συνελήφθη 12χρονος που αφαίρεσε τάμπλετ, έγγραφα και χρήματα!

newsroom

Πάτρα: Κάτω από το μισό ο φετινός τζίρο στις θερινές εκπτώσεις

newsroom

Αχαΐα: Νέα διοίκηση στον σύλλογο κομμωτών – Πρόεδρος η Εμμανουέλα Γεωργοπούλου

newsroom

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα