Ελλάδα

Δήμος Θεσσαλονίκης: Εξασφάλισε 4.200 self test για τους μαθητές

Δήμος Θεσσαλονίκης: Εξασφάλισε 4.200 self test για τους μαθητές

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης σημειώνει ότι βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης σημειώνει, μέσω των εκπροσώπων του, ότι βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα εν όψει της αυριανής επιστροφής των μαθητών στα σχολεία τους.

Σε δήλωσή της η αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης Ιωάννα Κοσμοπούλου επισημαίνει πως «τα παιδιά επιστρέφουν στο σχολείο με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, σε ακόμη μία προσπάθεια να λειτουργήσουν στον φυσικό τους χώρο».

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο, ο Δήμος Θεσσαλονίκης ήταν για ακόμη μία φορά απόλυτα προετοιμασμένος για αυτήν την επιστροφή, «μεριμνώντας –παρά τις σοβαρές αντιξοότητες και τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων- για την επιμελή καθαριότητα των σχολικών μονάδων και την επάρκεια σε υλικά καθαρισμού και απολύμανσης».

Για τα self test

«Επιπλέον μερίμνησε, παρότι δεν υφίσταται ως υποχρέωση από τις υπουργικές εγκυκλίους, ώστε να προμηθεύσει και τις εμβολιασμένες σχολικές καθαρίστριες με self test, με σκοπό να είναι απόλυτα ασφαλής η επάνοδός τους στις σχολικές μονάδες.

Τέλος, ανταποκριθήκαμε άμεσα στο χθεσινό κάλεσμα της ΚΕΔΕ για συνδρομή των Σχολικών Επιτροπών στην προμήθεια ενός αριθμού self test με ίδιους πόρους για μαθητές και εκπαιδευτικούς που δεν μπόρεσαν να τα προμηθευτούν από τα φαρμακεία, ώστε τα σχολεία να ανοίξουν με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια», τονίζει η κ. Κοσμοπούλου, όπως αναφέρει το voria.gr.

Συγκεκριμένα, ο δήμος προμηθεύτηκε και παρέδωσε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 1.600 τεστ για Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ και αύριο το πρωί από τις 6.30 θα διανεμηθούν από το Τμήμα Σχολικής Μέριμνας της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης (Κλεάνθους 72) 2.600 τεστ σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία.

«Κάναμε ό, τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό, ώστε να συμβάλουμε στη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, τηρώντας μια στάση ευθύνης απέναντι στους εκπαιδευτικούς μας, στους μαθητές και στους γονείς τους», τόνισε η αρμόδια αντιδήμαρχος.

Πηγή: Δήμος Θεσσαλονίκης: Εξασφάλισε 4.200 self test για τους μαθητές

Σχετικά Άρθρα

Θεσσαλονίκη: Οδηγός παρέσυρε και εγκατέλειψε γυναίκα στον αέρα του «Καλημέρα Ελλάδα»

achaiavoice

Αχαΐα: Νέο «Μπλόκο» αγροτών στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου στην Κάτω Αχαΐα την Κυριακή στις 11:00

achaiavoice

Βόλος: Colpo grosso αξίας 1.000.000 ευρώ – Η απάτη με τις παραγγελίες επιχείρησης

achaiavoice

Να γιατί την Καθαρά Δευτέρα τρώμε λαγάνα

achaiavoice

Έσπασε τη σιωπή του ο αδερφός του 64χρονου δράστη της δολοφονίας στη Δράμα

achaiavoice

ΣΟΚ – Κρήτη: Κρέμασαν σκύλο στην Ιεράπετρα

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα