Αυτοδιοίκηση

Δήμος Πατρέων: “Χωρίς βυτιοφόρα αλλά με αγωγό το φυσικό αέριο στην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα”

Δήμος Πατρέων
Δήμος Πατρέων: “Χωρίς βυτιοφόρα αλλά με αγωγό το φυσικό αέριο στην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα”

O Δήμος Πατρέων σε ανακοίνωσή του, αναφέρει τα εξής:

“Τις τελευταίες ημέρες, γίνεται προσπάθεια αντιστροφής της πραγματικότητας, μέσα από ανακοινώσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Φαρμάκη και του προκατόχου του, κ. Κατσιφάρα, αλλά και από δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου.

Η Δημοτική Αρχή, με συνέπεια τα τελευταία χρόνια, απαιτεί από τις Κυβερνήσεις, την έλευση του φυσικού αερίου μέσω αγωγού, στην περιοχή μας.

Υποστηρίζουμε την παροχή του φυσικού αερίου στην πόλη μας και γενικότερα στη Δυτική Ελλάδα, εφόσον αυτή γίνει με όρους που θα διασφαλίζουν την πρόσβαση της λαϊκής οικογένειας σε φθηνή ενέργεια, θα εγγυώνται την ασφάλεια των κατοίκων, αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος.

Οι Κυβερνήσεις και οι Περιφερειακές Αρχές, αντί να ικανοποιήσουν το αίτημα των κατοίκων της Πάτρας και της Δυτικής Ελλάδας, αρνούνται επί πολλά χρόνια την κατασκευή του αγωγού, που έχει φτάσει στην Κόρινθο και την Τρίπολη.

Το Σύμφωνο Συνεργασίας για την δημιουργία δικτύου διανομής φυσικού αερίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας όχι μόνο δεν δίνει λύση στην άρση της ενεργειακής φτώχειας, αλλά θέτει και σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία των κατοίκων, γιατί θα μεταφέρεται με βυτιοφόρα οχήματα, σε δρόμους με δύσκολες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Ταυτόχρονα, εγείρονται σοβαρά ζητήματα ασφάλειας για τις τέσσερις εκτάσεις που θα γίνουν οι εγκαταστάσεις, αφού είναι κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Η επιμονή τους στην υλοποίηση ενός προγράμματος, που θα στοιχίσει δεκάδες εκατομμύρια και προβλέπεται να καλύψει 4.000 καταναλωτές, αντιστρατεύεται και υπονομεύει το δίκαιο αίτημα, να συνδεθεί η πόλη και η περιφέρεια με τον αγωγό φυσικού αερίου.

Όσα ψέματα και να επιστρατεύσουν, η πραγματικότητα δεν μπορεί ν’ αλλάξει. Η πόλη μας και η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στερούνται και θα συνεχίσουν να στερούνται το φυσικό αέριο,

γιατί όλες διαδοχικά οι Κυβερνήσεις και οι Περιφερειακές Αρχές δεν θέλουν να κατασκευαστεί ο αγωγός, έχοντας ως κριτήριο την γνωστή λογική του «κόστους – οφέλους»”.

Σχετικά Άρθρα

Επιστολή του Δημάρχου Πατρέων στον Καραμανλή για τον Προαστιακό

newsroom

Σήμερα Τρίτη ξεκινούν οι προβολές του Δημοτικού Κινηματογράφου

newsroom

Αλεξόπουλος: Η Πάτρα απαιτεί υπογειοποίηση του τρένου

newsroom

Δήμος Πατρέων: Ουρές στο πρωτόκολλο για τα αδήλωτα τετραγωνικά

newsroom

Προαστιακός: Αναζητούν λύση για να φτάνει το τρένο στην Κάτω Αχαϊα

newsroom

Δήμος Πατρέων: Σύσκεψη για το ιστορικό γήπεδο ποδοσφαίρου των Προσφυγικών

newsroom

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα