Αυτοδιοίκηση Αχαΐα

Δήμος Πατρέων και Πανεπιστήμιο: Τί συμφωνήθηκε

Δήμος Πατρέων και Πανεπιστήμιο
Δήμος Πατρέων και Πανεπιστήμιο: Τί συμφωνήθηκε

Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη προς τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Χρήστο Μπούρα έγινε, την Τετάρτη 18/11/2020, τηλεδιάσκεψη με συμμετοχή αντιπροσωπιών των δύο πλευρών.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης ο Δήμαρχος τόνισε την ανάγκη συνεργασίας, αφού πρόκειται για φορείς του δημοσίου που υπηρετούν τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας.

Τα τελευταία χρόνια έγιναν δραστικές περικοπές στην χρηματοδότηση τόσο στους  Δήμους όσο και στα Πανεπιστήμια καθώς και  μείωση του προσωπικού.

Διεκδικούμε την αύξηση της χρηματοδότησης και την πρόσληψη προσωπικού ώστε ο Δήμος μας να μπορεί να ανταποκριθεί στο μεγάλο εύρος των αρμοδιοτήτων του για να εξυπηρετήσει τους δημότες. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για το Πανεπιστήμιο.

Όσον αφορά στα θέματα κοινού ενδιαφέροντος συμφωνηθήκαν τα παρακάτω:

Να ολοκληρωθεί η διαδικασία της παραχώρησης του συγκροτήματος  Προτύπων Πειραματικών Σχολείων του Πανεπιστημίου Πατρών «Ε. Παπανούτσος» και του βρεφονηπιακού σταθμού στο Δήμο,

αφού λυθούν οι τεχνικές και νομικές εκκρεμότητες, σε τεχνική συνάντηση που θα γίνει άμεσα. Από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου θα ανακατασκευαστούν-επιδιορθωθούν οι δρόμοι του σχολικού συγκροτήματος.

Ο Δήμος αναλαμβάνει την κατασκευή της οδού σύνδεσης της γέφυρας Σελέμνου με την οδό Ιπποκράτους, όπως συμφωνήθηκε και με την διοίκηση του Νοσοκομείου και εκπροσώπους των φορέων του Κάτω Καστριτσίου.

Όσον αφορά στις οδούς Ιπποκράτους και Παπανδρέου, ο Δήμος θα επικοινωνήσει με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για να εξετασθεί ποιός φορέας έχει την ευθύνη για την συντήρησή τους.

Σχετικά Άρθρα

Πάτρα: Στα ίχνη των δραστών που ανατίναξαν τρία ΑΤΜ

newsroom

Αιγιαλεία: Οργή για την καταγγελία ότι 85χρονος ασέλγησε σε σκύλο – Βίντεο

newsroom

Πάτρα: Κάτω από το μισό ο φετινός τζίρο στις θερινές εκπτώσεις

newsroom

ΟΑΕΔ: Μέχρι την Τετάρτη 8 Ιουλίου οι αιτήσεις εγγραφών και επανεγγραφών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

newsroom

Πάτρα: Στους δρόμους δάσκαλοι και νηπιαγωγοί την Τρίτη στην Πλατεία Γεωργίου 6.30μμ

newsroom

Αίγιο: Σύλληψη υπεύθυνου καταστήματος για ηχορύπανση

newsroom

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα