Ελλάδα

Δήμος Πάτρας: 300 παιδιά φιλοξενούνται δωρεάν στο δημοτικό παιδικό camp στην Πλαζ

Δήμος Πάτρας: 300 παιδιά φιλοξενούνται δωρεάν στο δημοτικό παιδικό camp στην Πλαζ

300 συνολικά παιδιά θα φιλοξενήσουν για φέτος εντελώς δωρεάν οι δημοτικές παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου στην Πλαζ της Πάτρας.

Το Εκπαιδευτικό Πάρκο και η Αντδημαρχεία Αθλητισμού – Παιδείας διοργανώνει και αυτό το καλοκαίρι, παρά τις δυσκολίες μια δράση που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια κα προσφέρεται εντελώς δωρέαν σε δεκάδες παιδιά και στις οικογένειες τους.

Βέβαια φέτος τα παιδιά θα είναι λιγότερα σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές και η κατασκήνωση του Δήμου στην Πλαζ θα έχει έναν χαρακτήρα κυρίως camp, εξαιτίας του κορωνοϊού και των υγειονομικών κανόνων για τον αποκλεισμό κάθε πιθανότητας διασποράς.

Το camp του Δήμου στην Πλαζ της Πάτρας ξεκίνησε έτσι από τις 13 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 14 Αυγούστου σε πέντε κατασκηνωτικές περιόδους, διάρκειας εφτά ημερών η κάθε μία.

Στην κάθε περίοδο, σε αντίθεση με άλλες χρονιές που φιλοξενούνταν γύρω στα 120 παιδιά, φέτος θα φιλοξενηθούν 60, τα οποία όμως θα είναι χωρισμένα σε τέσσερις ομάδες των 15 ατόμων.

Ο λόγος για αυτό φυσικά έχει να κάνει με τα προστατευτικά μέτρα και τους κανόνες κατά του κορωνοϊού. Η κάθε ομάδα από αυτές τις τέσσερις θα λειτουργεί εντελώς αυτόνομα και ανεξάρτητα από την άλλη, κάνοντας τις δικές της εκπαιδευτικές δράσεις και παιχνίδια.

Πέρα όμως από τα μέτρα αυτά θα λαμβάνονται και επιπλέον. Τα παιδιά φτάνοντας κάθε πρωί στην κατασκήνωση της Πλαζ, προτού μπουν μέσα, θα περνούν από θερμομέτρηση, ενώ οι γονείς, έχουν ειδοποιηθεί αν γνωρίζουν ότι το παιδί τους δεν αισθάνεται καλά, να μην το στέλνουν εκεί.

Επιπλέον, εκτός της παρουσίας γιατρού, θα υπάρχει και μόνιμη παρουσία τριών εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού για παν ενδεχόμενο.

Πλούσιο πρόγραμμα με δράσεις και παιχνίδι

Όλα αυτά, ωστόσο, δεν θα μειώσουν ούτε το παιχνίδι, ούτε τις δράσεις που θα κάνουν τα παιδιά στο κύριο καθημερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Οι κλήσεις που έκανε η αντιδημαρχεία προς τα πιο ιστορικά σωματεία της Πάτρας για να συμμετάσχουν στις δράσεις αυτές βρήκαν θετική ανταπόκριση, ενώ στο camp θα πάρουν μέρος και σημαντικές προσωπικότητες του πατραϊκού αθλητισμού και της τέχνης, προσωπικότητες που θα αποτελέσουν πρότυπο για τα παιδιά.

Οι γονείς θα πηγαίνουν καθημερινά τα παιδί τους στις 8 το πρωί στην πύλη της Πλαζ και θα το παραλαμβάνουν οι ίδιοι στις 2 το μεσημέρι. Τα παιδιά στο διάστημα αυτό θα τρώνε τρία γεύματα, πρωινό, δεκατιανό και μεσημεριανό.

Υπεύθυνος των Δημοτικών Παιδικών Κατασκηνώσεων και ο άνθρωπος που τρέχει το όλο θέμα είναι ο Γιώργος Μαγιάκης.

 

πηγη:achaiavoice.gr

Πηγή: Δήμος Πάτρας: 300 παιδιά φιλοξενούνται δωρεάν στο δημοτικό παιδικό camp στην Πλαζ

Σχετικά Άρθρα

«Ελεύθερα» τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο κέντρο της Αθήνας

achaiavoice

Κορονοϊός: 65 νέα κρούσματα Αχαϊα, 22 Ηλεία, 14 Αιτ/ νία 583 στην Αττική

achaiavoice

ΕΛ.ΑΣ.: Συμβουλές για αποφυγή εξαπάτησης από επιτήδειους

achaiavoice

Καταδρομική επίθεση με μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ στα Εξάρχεια!

achaiavoice

Μόσιαλος: “Θα αναπτυχθούν καινούργια εμβόλια κατά των μεταλλάξεων”

achaiavoice

Απίστευτη δικαιολογία Κ.Μπακογιάννη για τα λαμπάκια των 800.000ευρώ: «Τα περσινά δεν ήταν καλής ποιότητας»! (βίντεο)

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα