Πολιτική

Δένδιας: Προκαλεί με την παραβατική συμπεριφορά της η Τουρκία

Δένδιας: Προκαλεί με την παραβατική συμπεριφορά της η Τουρκία

«Η Τουρκία επιμένει να προκαλεί, αμφισβητώντας, λόγω και έργω, την εδαφική κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος, αλλά και της Κυπριακής Δημοκρατίας» ανέφερε ο Ν. Δένδιας, σε δήλωσή του στην ιστοσελίδα iEidiseis.

«Η παραβατική της συμπεριφορά τη φέρνει, κατ’ επέκταση, αντιμέτωπη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία, σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση, επιθυμεί ακόμη να ενταχθεί» πρόσθεσε ο Έλληνας υπουργός.

Ο κ. Δένδιας εξέφρασε την ελπίδα ότι η Τουρκία θα αποδεχθεί σύντομα το Διεθνές Δίκαιο

«Ελπίζω ότι σύντομα η Τουρκία θα αποδεχθεί τη σύγχρονη πραγματικότητα που το Διεθνές Δίκαιο επιτάσσει και θα αντιληφθεί ότι οι παραβατικές συμπεριφορές την απομακρύνουν και την αποκλείουν από τις επωφελείς συνεργασίες που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή.

Συνεργασίες οι οποίες προάγουν τη σταθερότητα και την ευημερία, αντί του αναθεωρητισμού και της διπλωματίας των κανονιοφόρων» ανέφερε.

Όπως επισημαίνει, άλλωστε, «η γεωγραφία έχει «καταδικάσει» την Ελλάδα και την Τουρκία να συνυπάρχουν στην κοινή γειτονιά της ανατολικής Μεσογείου».

Η Ελλάδα, πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών, είναι χώρα διαχρονικά φιλειρηνική και με μία σταθερή εξωτερική πολιτική που δεν διαπνέεται από τάσεις αναθεωρητισμού και «θα επιθυμούσε να γειτνιάζει με χώρες ευημερούσες που μοιράζονται τις ίδιες ευρωπαϊκές και πανανθρώπινες αξίες στις διεθνείς τους σχέσεις».

Καταλήγοντας, ο κ. Δένδιας σημειώνει ότι Ελλάδα και Τουρκία «θα μπορούσαν να αποτελέσουν πρότυπο ειρηνικής συνύπαρξης δύο διαφορετικών πολιτιστικών παραδόσεων, λειτουργώντας ως πρωτοπόροι στην διαχρονικά ταραγμένη περιοχή».

Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτό είναι ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου και των αρχών καλής γειτονίας.

Πηγή: Δένδιας: Προκαλεί με την παραβατική συμπεριφορά της η Τουρκία

Σχετικά Άρθρα

Υπουργός Ναυτιλίας: «Τα πλοία θα ξεκινήσουν με πληρότητα 50% αλλά στη συνέχεια θα αυξηθεί»

achaiavoice

Ξαφνικό τηλεφώνημα Μητσοτάκη-Ερντογάν!

achaiavoice

Κίνημα Αλλαγής: «Για εμάς αξία έχεις πάντα Ε.Σ.Υ» – 3 του Σεπτέμβρη να…..

achaiavoice

Παναγιωτόπουλος σε Έσπερ: «Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα»

achaiavoice

Α.Τσίπρας από το Ζάππειο: Επίδομα έκτακτης ανάγκης και δωρεά διακοπές για 3 εκατ. Έλληνες – Οι προτάσεις για την στήριξη της οικονομίας

achaiavoice

Πέτσας: Είναι στις επιλογές μας η επιβολή τοπικών lockdown

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα