Τεχνολογία

Χιλιάδες μηνύματα στον «αέρα» από κενό ασφάλειας στο Twitter

Χιλιάδες μηνύματα στον «αέρα» από κενό ασφάλειας στο Twitter

Το Twitter αποκάλυψε την Τετάρτη ότι ενδεχομένως να έχουν εκτεθεί τα άμεσα μηνύματα χρηστών του που έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή μέσω συσκευών Android, λόγω μιας ευπάθειας στο σύστημα ασφάλειας.

Όπως ανακοίνωσε το κοινωνικό δίκτυο, η ευπάθεια στο σύστημα ασφαλείας εντοπίστηκε σε συσκευές με λογισμικό Android OS 8 και 9.

«Αυτή η ευπάθεια θα μπορούσε να επιτρέψει σε έναν εισβολέα, μέσω μιας κακόβουλης εφαρμογής που είναι εγκατεστημένη στη συσκευή σας, να αποκτήσει πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα του Twitter στη συσκευή σας (όπως τα Άμεσα Μηνύματα), παρακάμπτωντας τα προστατευτικά πρωτόκολλα του Android», ανέφερε το Twitter σε ανάρτηση στο ιστολόγιό της.

Η αποκάλυψη της νέας αυτής ευπάθειας ήρθε μόλις λίγες εβδομάδες αφότου χάκερς παραβίασαν τους λογαριασμούς 130 επιφανών χρηστών του Twitter, μεταξύ των οποίων και οι λογαριασμοί των Έλον Μασκ, Τζο Μπάιντεν και Μπιλ Γκέιτς.

Το Twitter σημειώνει βέβαια ότι δεν έχουν προκύψει μέχρι στιγμής στοιχεία που να δείχνουν ότι η εν λόγω ευπάθεια στις συγκεκριμένες εκδόσεις του Android έχει αξιοποιηθεί από χάκερς, προσθέτοντας ότι έχει ενημερώσει τους χρήστες του ότι μπορεί να κινδυνεύουν.

Η εταιρεία γνωστοποίησε επίσης ότι προχώρησε σε αναβάθμιση της εφαρμογής για Android συσκευές προκειμένου να καλυφθεί το κενό ασφαλείας, καθώς θα προβεί σε αλλαγές με στόχο την καλύτερη ασφάλεια των χρηστών του.

«Τα προσωπικά δεδομένα και η εμπιστοσύνη σας είναι σημαντικά για εμάς και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να διατηρήσουμε τα δεδομένα σας ασφαλή στο Twitter», σημείωσε η εταιρεία στο ιστολόγιό της.

Πηγή: Χιλιάδες μηνύματα στον «αέρα» από κενό ασφάλειας στο Twitter

Σχετικά Άρθρα

Πως θα απαλλαγείτε από ενοχλητικές κλήσεις μια για πάντα!

achaiavoice

H επερχόμενη αλλαγή στο Facebook – Τι ανακοίνωσε και επίσημα η Meta

achaiavoice

Πώς χάκερς κρύβουν ιούς σε κάρτες γραφικών

achaiavoice

Νιγηρία: ”Στοπ” στο Twitter ύστερα από απόφαση της κυβέρνησης

achaiavoice

Τεχνολογικό βραχιολάκι εργασίας «εξασφαλίζει» την απόσταση των εργαζομένων

achaiavoice

Πώς η ταχύτητα σελίδας επηρεάζει το SEO και πώς μπορείτε να τη βελτιώσετε

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα