Κόσμος

BRICS: Διεθνή διάσκεψη ειρήνης για το Μεσανατολικό ζητά ο Κινέζος πρόεδρος

BRICS: Διεθνή διάσκεψη ειρήνης για το Μεσανατολικό ζητά ο Κινέζος πρόεδρος

Τη διεξαγωγή «διεθνούς διάσκεψης για την ειρήνη» με σκοπό την επίλυση της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, ζήτησε ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, στην ομιλία του κατά την έκτακτη διαδικτυακή σύνοδο κορυφής της ομάδας των BRICS.

«Δεν μπορεί να υπάρξει διαρκής ειρήνη και ασφάλεια στη Μέση Ανατολή χωρίς μια δίκαιη λύση στο ζήτημα της Παλαιστίνης», τόνισε ο Κινέζος πρόεδρος.

Συνεπώς, «η Κίνα ζητά τη διοργάνωση το συντομότερο δυνατό μιας διεθνούς διάσκεψης για την ειρήνη» προκειμένου να επιτευχθεί «διεθνής συναίνεση», τόνισε.

Αυτή η διάσκεψη θα καταστήσει εφικτή την «εργασία για μια ταχεία λύση στο ζήτημα της Παλαιστίνης που να είναι συνολική, δίκαιη και βιώσιμη», πρόσθεσε.

Παράλληλα κάλεσε για την άμεση κατάπαυση του πυρός και την «απελευθέρωση αμάχων ομήρων».

«Όλα τα μέρη στη σύγκρουση πρέπει να παύσουν αμέσως το πυρ και τις εχθροπραξίες, να τερματίσουν κάθε μορφή βίας και επιθέσεις με στόχο αμάχους

και να απελευθερώσουν αμάχους κρατούμενους προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω απώλειες ζωών και περαιτέρω δεινά», ανέφερε.

«Από το ξέσπασμα της τελευταίας ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης, η Κίνα προωθεί ενεργά τις ειρηνευτικές συνομιλίες και την κατάπαυση του πυρός»,

σημείωσε ο Σι, συμπληρώνοντας πως το Πεκίνο «παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια για να ανακουφίσει από τα δεινά της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα» και θα συνεχίσει να το κάνει.

 

Σχετικά Άρθρα

Η Γαλλία απομακρύνει τους πολίτες της από το Σουδάν

achaiavoice

Ο Τραμπ στοχοποιεί FBI και αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης: «Είναι μοχθηρά τέρατα»

achaiavoice

Bloomberg: Οι… διαθέσεις της Τουρκίας καθιστούν δύσκολη την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

achaiavoice

Ζελένσκι: Ο σκοτεινός πρόεδρος πίσω από τις δυτικές αγιογραφίες – Εμπλέκεται σε δολοφονίες δημάρχων και αντιφρονούντων – Έχει επιβάλει ολοκληρωτικό καθεστώς

achaiavoice

Σύμφωνο σταθερότητας: Σχέδιο για εξειδικευμένα πλάνα μείωσης χρέους κάθε κράτους – μέλους

achaiavoice

Έκτακτο: Ο Β.Πούτιν υπέγραψε διάταγμα «για να τεθούν οι στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις σε ετοιμότητα μάχης»!

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα