Πολιτική

Bουλή: Αρνήθηκε η Ν.Δ την παρουσίαση τεκμηρίων από τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χ.Ράμμο – Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Bουλή: Αρνήθηκε η Ν.Δ την παρουσίαση τεκμηρίων από τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χ.Ράμμο – Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχίζεται η προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών από τη ΝΔ καθώς αρνήθηκαν την παρουσίαση, στην επιτροπή, των τεκμηρίων από τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χ.Ράμμο, από τις έρευνες που διεξήχθησαν στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας.

Καταγγέλλοντας «παιχνίδια» της «γαλάζιας» πλειοψηφίας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας σχετικά με το αίτημα του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου να ενημερώσει την Επιτροπή για τα ευρήματα της έρευνας σε σχέση με το σκάνδαλο των υποκλοπών ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε πριν από λίγο από την συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Ένταση σημειώθηκε το πρωί στην συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, που συγκλήθηκε μετά από αίτημα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση των συνακροάσεων-υποκλοπών στο τηλεφωνικό κέντρο της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος στον Περισσό, από το 2016 έως και τον Απρίλιο του 2022.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης έφεραν στη συζήτηση το αίτημα του προέδρου της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, Χρήστου Ράμμου, σχετικά την ενημέρωση του σώματος σε σχέση με ζητήματα δημοσίου ενδιαφέροντος, που ανάγονται στις αρμοδιότητες της ΑΔΑΕ.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο Γιώργος Κατρούγκαλος ζήτησε να διαβαστεί η επιστολή του κ. Ράμμου αλλά και να οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία για το συγκεκριμένο θέμα.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Κ. Μπούρας, υποκρίθηκε ότι δεν καταλαβαίνει για ποιο λόγο θέλει ο πρόεδρος της ανεξάρτητης αρχή να μιλήσει ενώπιόν της, απαιτώντας δεύτερη επιστολή στην οποία θα αναλύει το αντικείμενο της συνεδρίασης!

Η αντιπολίτευση συντάχθηκε με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά τόσο ο κ. Μπούρας όσο και ο βουλευτής της Ν.Δ., Δημήτρης Μαρκόπουλος, αρνήθηκαν σθεναρά με αποτέλεσμα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσουν.

Μάλιστα, ο κ. Μαρκόπουλος έκανε μάλιστα λόγο για… πολιτικοποίηση του κ. Ράμμου υποστηρίζοντας ότι δεν κινείται εντός των ορίων του Συντάγματος.

Σημειώνεται πως ο Χρήστος Ράμμος της ΑΔΑΕ έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, για σύγκληση της Επιτροπής, το οποίο κοινοποιήθηκε και στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΑΔΑΕ, το αίτημα «αφορά την ενημέρωση του σώματος σε σχέση με ζητήματα δημοσίου ενδιαφέροντος, που ανάγονται στις αρμοδιότητες της Αρχής».

Σχετικά Άρθρα

Πλεύρης: Τον Οκτώβριο η απόφαση για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

achaiavoice

Ο Πλεύρης παρατείνει την ισχύ των πιστοποιητικών εμβολιασμού για να εκβιάσει τους πολίτες

achaiavoice

Σταύρος Κελέτσης: Νύχτα τρόμου για την οικογένεια του βουλευτή της ΝΔ – Διαρρήκτες μπήκαν σπίτι του

achaiavoice

Θράκη: Περιοδεία στη Ροδόπη για τον Κ.Μητσοτάκη

achaiavoice

Σπίτι του κι ο διοικητής της ΕΥΠ μετά από τον γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού Δμητριάδη

achaiavoice

Οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απείχαν από ψηφοφορία για οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα