Ελλάδα

Αστέρας Βουλιαγμένης: Τα logistics και οι περίεργες συναλλαγές

Αστέρας Βουλιαγμένης: Τα logistics και οι περίεργες συναλλαγές

Χρειάστηκε μια ενδελεχής έρευνα από την Astir για να αποκαλυφθεί ότι κάποιοι είχαν στήσει έναν «χορό» εκατομμυρίων χρεώνοντας την εταιρία με ποσά και πιστώσεις 6.000.000 ευρώ τα οποία διερευνώνται.

Η ανωτέρω χρεώση αφορά συγκεκριμένη εταιρία logistics η οποία παρότι είχε ήδη πληρωθεί από τον Αστερα ένα ποσό της τάξης των 3.300.000 ευρώ, κινήθηκε δικαστικά διεκδικώντας άλλα 2.700.000 ευρώ.

Η συγκεριμένη εταιρία logistics βρισκόταν ήδη υπό εσωτερική έρευνα από τον Αστερα, προκειμένου να διαλευκανθούν οι ως άνω χρεώσεις.

Η Astir ενημέρωσε την εμπλεκόμενη εταιρία ότι αυτά τα τεράστια ποσά δεν είναι συμβατά με τις απλες υπηρεσίες μεταφορας καιαποθήκευσης Εξοπλισμού που η εταιρία logistics παρείχε στην Astir, θέτοντας σαφώς ένα ερωτηματικό για τις δραστηριότητες και τους ισχυρισμούς της μετά από τον εσωτερικό έλεγχο που ξεκίνησε.

Η εταιρία logistics επέλεξε να κινηθεί δικαστικά κατά του Αστέρα οι μέτοχοι του οποίου έχουν επενδύσει άνω των 650.000.000 ευρώ στην Astir.

Αυτή η δικαστική διαμάχη δεν έχει τελεσφορήσει και παρότι η εταιρία logistics πέτυχε πρωτοδίκως να εκδώσει διαταγή πληρωμής η Astir την προσέβαλλε και αναμένει πλέον τις νέες νομικές εξελίξεις.

H Astir, κινήθηκε άμεσα και μεθοδικά στην συγκεκριμένη υπόθεση ενώ μετά από ένα διάστημα αντίστοιχων ελέγχων ότι οι συγκεκριμένες χρεώσεις απο την πρώην συνεργαζόμενη εταιρεία logistics ισχύουν ως έχουν, οπότε και κίνησε όλες τις νομικές διαδικασίες για την οριστική και ορθή επίλυση του θέματος.

Τα εν λόγω ποσά είναι τεράστια και η Εταιρεία τα αμφισβητεί από την στιγμή που έχει όλα τα στοιχεία για να αποδείξει με νομικά μέσα ότι οι χρεώσεις είναι εσφαλμένες.

Για την νέα διοίκηση αποτελεί προτεραιότητα στην κομβική αυτή περίοδο για τη χώρα, την οικονομία και τον τουρισμό, η απρόσκοπτη λειτουργία του ξενοδοχειακού κλάδου και ειδικότερα του Αστέρα Βουλιαγμένης είναι πιο επιβεβλημένη από ποτέ και τα στελέχη της διοίκησης του εργάζονται καθημερινά για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Άλλωστε, η ανάπλαση του Αστέρα αποτέλεσε τη μεγαλύτερη τουριστική επένδυση στην Ελλάδα και ένα από τα πιο σύνθετα έργα αξιοποίησης ακινήτων, το οποίο συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου και στην ενδυνάμωση της θέσης της χώρας στο διεθνή τουριστικό χάρτη.

Έτσι στις περιπτώσεις που η εταιρεία ανακαλύπτει συναλλαγές (χρεώσεις, πιστώσεις κ.α.) που δεν ανταποκρίνονται στα αυστηρά κριτήρια ηθικής, συνέπειας και διαφάνειας που έχει ορίσει για συνεργασίες και επικοινωνίες με τρίτα πρόσωπα και εταιρείες, εξετάζει ενδελεχώς κάθε πτυχή των συναλλαγών.

Αν και όταν χρειαστεί, λαμβάνει έκτακτα μέτρα όπως ακριβώς έκανε με την υπόθεση και τις χρεώσεις της logistics.
Επίσης η Astir ερευνά τις πληρωμές που έχουν ήδη γίνει για υπηρεσίες της συγκεκριμένης εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων και των ποσών που έχουν ήδη πληρωθεί από την Αστήρ, ύψους 3.300.000 ευρώ. Το υπέρογκο αυτό ποσό αφορά υπηρεσίες logistics και έχει δημιουργήσει εύλογα ερωτήματα για την εγκυρότητα των χρεώσεων από το συγκεκριμένο προμηθευτή.

Μέχρι την επίλυση των παραπάνω ενώπιον των δικαστικών αρχών, η πρώην συνεργαζόμενη εταιρεία, σε διάστημα που η Astir βρισκόταν σε υποχρεωτικό lockdown, προχώρησε στην έκδοση διαταγής πληρωμής με αποτέλεσμα τρείς μέρες μετά το άνοιγμα της Αστήρ, να προχωρήσει σε συντηρητική «κατάσχεση εις χείρας τρίτου» η οποία δεν επιτρέπει αυτή τη στιγμή την ορθή λειτουργία της Εταιρείας.

Πηγή: Αστέρας Βουλιαγμένης: Τα logistics και οι περίεργες συναλλαγές

Σχετικά Άρθρα

Πέθανε ο Γιάννης Χόντος, συνιδρυτής των Hondos Center

achaiavoice

Τσακρής: Εάν ξεπεράσουμε τα 300 κρούσματα ίσως να μην ανοίξουν τα σχολεία

achaiavoice

Κορονοϊός: “Εστία” με 1282 κρούσματα η Αττική – Τριψήφιος αριθμός σε Θεσσαλονίκη

achaiavoice

Χριστός Ανέστη! Καλό Πάσχα και Χρόνια πολλά από το Difer Digital Media

achaiavoice

Δημήτρης Λιγνάδης: «Καταπέλτης» το ένταλμα σύλληψης – «Είχε σχέδια και για άλλες πράξεις κακοποίησης»

achaiavoice

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές για την Πέμπτη

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα