Πολιτική

Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

Επικοινωνιακό πυροτέχνημα χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την ελάχιστη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή και την οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταψήφισε, όπως επίσης και το ΚΚΕ.

Το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε ανακοίνωση που εξέδωσε απαντάει στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, ο οποίος νωρίτερα σχολίασε την απόφαση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πει όχι στην αύξηση των καθαρών αποδοχών των εργαζομένων.

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη καθ΄ όλη τη διάρκεια της πανδημίας αντί να επιδοτεί την εργασία επιδοτεί την ανεργία. Αντί να παρέχει ουσιαστική οικονομική στήριξη σε εργαζόμενους και μικρούς επιχειρηματίες τους αφήνει αβοήθητους να πολλαπλασιάζονται τα χρέη τους.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αρνείται να αναλάβει εξ ολοκλήρου το δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους των πληττόμενων επιχειρήσεων. Και δεν υιοθετεί την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για καταβολή εισοδήματος έκτακτης ανάγκης σε οικογένειες που έχουν έστω και έναν άνεργο.

Αντί για όλα αυτά, με ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα έφερε στη Βουλή μια ελάχιστη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η οποία ισοδυναμεί με ψίχουλα για τα νοικοκυριά. Επιβαρύνει όμως σημαντικά τα προγράμματα στήριξης του ΟΑΕΔ, υπέρ εργαζομένων και ανέργων.

Στην πραγματικότητα από την μια τσέπη δίνει ελάχιστα και από την άλλη τσέπη παίρνει πολλά από όσους πλήττονται περισσότερο αυτή την εποχή. Ο κ. Πέτσας ας αφήσει τους πανηγυρισμούς ότι δήθεν η κυβέρνηση αυξάνει τις αποδοχές των εργαζομένων. Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε τραγική κατάσταση. Ας δουν την πραγματικότητα στην οποία την έχουν αφήσει οι πολιτικές τους να περιπέσει και ας υιοθετήσουν επιτέλους τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για να προλάβουμε να σώσουμε ό,τι μπορεί να σωθεί, έστω και τώρα.

Πηγή: Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

Σχετικά Άρθρα

Δωρεάν μάσκες για μαθητές και καθηγητές ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

achaiavoice

Θεσσαλονίκη: Νέα απειλητικά συνθήματα κατά του Κώστα Γκιουλέκα

achaiavoice

Ουρανία Μιχαλολιάκου: Ανεξαρτητοποιήθηκε από την δημοτική παράταξη του Η. Κασιδιάρη

achaiavoice

Πέτσας: Απαγορεύεται η διέλευση τη νύχτα σε όλα τα χερσαία περάσματα

achaiavoice

ΣΥΡΙΖΑ: «Που είναι τα… δήθεν 74 εναέρια μέσα που ανακοίνωσε ο κος Σκέρτσος;»

achaiavoice

Ο κόσμος καίγεται και το ΚΙΝΑΛ…κλιματίζεται!

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα