Ελλάδα

Ανοικτά σήμερα Κυριακή τα καταστήματα λιανεμπορίου και τα σούπερ μάρκετ

Ανοικτά σήμερα Κυριακή τα καταστήματα λιανεμπορίου και τα σούπερ μάρκετ

Ανοιχτά θα είναι σήμερα Κυριακή (καθώς και την επόμενη) τα καταστήματα και σουπερ μάρκετ σύμφωνα με την ΚΥΑ που εκδόθηκε. Να σημειωθεί ακόμη πως από την Παρασκευή όπου και έγινε η άρση του lockdown, υπήρχε ένα κύμα μετακινήσεων.

Ωράριο καταστημάτων: Ποια αφορά η απόφαση – Αναλυτικός οδηγός

Η απόφαση αφορά στα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), φαρμακεία, βενζινάδικα καθαριστήρια, pet shop, και καταστήματα καπνικών και ατμιστικών προϊόντων, ενώ το ωράριο είναι διευρυμένο από τις 7 μέχρι τις 22:30, με εξαίρεση την παράδοση delivery που ισχύει μέχρι τη 1 τη νύχτα και τα φαρμακεία και τα πρατήρια που λειτουργούν με βάση τις ειδικές κατά περίπτωση διατάξεις. Η λειτουργία την Κυριακή είναι προαιρετική.

Για τα λιανεμπορικά καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων των πολυκαταστημάτων (mall), των εκπτωτικών χωριών, των καταστημάτων εντός καταστήματος, τις υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και τα κομμωτήρια, επίσης επιτρέπεται η λειτουργία τους τις επόμενες δύο Κυριακές. Το ωράριο είναι διευρυμένο από τις 7 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Ανοικτά επίσης, με ωράριο από 07.00 έως και τις 21.00, μπορούν να είναι τις δύο Κυριακές τα κομμωτήρια, καθώς και οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής.

Σύμφωνα με την τελευταία ΚΥΑ που προβλέπει τους τρόπους για σταδιακό άνοιγμα της χώρας το επόμενο διάστημα, η λειτουργία γίνεται με την αναλογία του ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. για επιχειρήσεις έως 500 τ.μ και ενός ατόμου για κάθε επιπλέον 50τ.μ για επιχειρήσεις άνω των 501 τ.μ. Επίσης, σύμφωνα με την ΚΥΑ, επιτρέπεται τις καθημερινές να γίνει χρήση προαιρετικά ενός διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας από τις 07:00 έως τις 21:00. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γνωστοποιήσει τα μεγάλα εμπορικά κέντρα θα λειτουργήσουν από τις 11:00 έως τις 20:00.

Το ωράριο των σούπερ μάρκετ

Την δυνατότητα να ανοίξουν τις Κυριακές 16 και 23 Μαΐου 2021 θα έχουν και τα σούπερ μάρκετ. Θα μπορούν να λειτουργούν μάλιστα, προαιρετικά, τις καθημερινές με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας από τις 07:00 έως τις 22:30.

Η κατ’ εξαίρεση λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές 16 και 23 Μαΐου, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης, έχει ως στόχο την ανάκτηση των απωλειών που έχει υποστεί το εμπόριο από τους περιορισμούς που ίσχυσαν έως την Πέμπτη.

Πηγή: Ανοικτά σήμερα Κυριακή τα καταστήματα λιανεμπορίου και τα σούπερ μάρκετ

Σχετικά Άρθρα

Κρήτη: «Κοκκινίζει» ο Άγιος Νικόλαος – Τουλάχιστον 50 νέα κρούσματα

achaiavoice

Πάτρα -Χαράλαμπος Γώγος: «Αν εντοπιστεί κρούσμα θα κλείνει το τμήμα όχι το σχολείο – Άνοιγμα στις 7 Σεπτεμβρίου»

achaiavoice

Κακοκαιρία Ιανός: Αγωνία για τους δύο αγνοούμενους στην Καρδίτσα – Νύχτα με πλημμύρες στην Κρήτη – Μεγάλες ζημιές στην Κεφαλονιά

achaiavoice

Πάτρα-Γώγος: Έρχεται η δεύτερη γενιά εμβολίων – Θα προφέρουν διαρκή ανοσία

achaiavoice

Σύνοδος Πρυτάνεων: «Επιτακτική η ανάγκη προσλήψεων προσωπικού όλων των ειδικοτήτων»

achaiavoice

Καιρός Κυριακής: Η Κακοκαιρία «Θάλεια»… συνεχίζει «ακάθεκτη»- Που θα «χτυπήσει»

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα