Ελλάδα

Ανέπαφη θερμομέτρηση: Το νέο «όπλο» στη «μάχη» με τον κορωνοϊό

Ανέπαφη θερμομέτρηση: Το νέο «όπλο» στη «μάχη» με τον κορωνοϊό

Ο κορωνοϊός μας έχει φέρει αντιμέτωπους με μια νέα πραγματικότητα, καθώς πλέον ο κόσμος προσπαθεί να προστατευτεί με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. Ανάμεσα σε όλα τα οποία κάνει είναι και η θερμομέτρηση.

Εκτός από τα παραδοσιακά θερμόμετρα, τα οποία μπορεί να έχει ο κάθε πολίτης στο σπίτι του, χρειάζεται ένας τρόπος ώστε να ελέγχεται επαρκώς ο πληθυσμός που κινείται σε δημόσιους χώρους, εμπορικά κέντρα, χώρους ψυχαγωγίας, εστιατόρια, ξενοδοχεία, αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμούς τρένων ή λεωφορείων και γενικότερα όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση ανθρώπων.

Ο καλύτερος τρόπος θερμομέτρησης για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις είναι η ανέπαφη θερμομέτρηση.

Η θερμομέτρηση αυτού του είδους παρέχει τη δυνατότητα ανεμπόδιστης διέλευσης, δίνοντας ταυτόχρονα ακριβή και γρήγορα αποτελέσματα.

Ιδανικές για την κάλυψη τέτοιων αναγκών είναι οι συσκευές που είναι σταθερά τοποθετημένες σε εισόδους και εξόδους κτιρίων ή περιοχών συνάθροισης και οι οποίες μέσω των ειδικών αισθητήρων τους, υπολογίζουν αυτόματα τη θερμοκρασία των διερχόμενων ατόμων, με ταχύτητα και απόκλιση μόλις +/- 0.2 °C.

Ακόμη, υπάρχουν συσκευές αυτού του είδους που όχι μόνο παρέχουν γρήγορα και ασφαλή αποτελέσματα θερμομέτρησης, αλλά το κάνουν χωρίς να εκπέμπουν καμία ακτινοβολία.

Αξίζει τέλος να τονιστεί ότι σε αυτές τις περιπτώσεις διασφαλίζεται η μη καταγραφή προσωπικών δεδομένων, όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Τώρα που ερχόμαστε αντιμέτωποι με νέες προκλήσεις που απειλούν την υγεία των ανθρώπων και την εύρυθμη λειτουργία των επαγγελματικών χώρων,

η ανέπαφη θερμομέτρηση αποδεικνύεται ο πιο αξιόπιστος τρόπος ανίχνευσης της θερμοκρασίας του ανθρώπινου σώματος σε περιστάσεις γρήγορης και συνεχούς διέλευσης.

Πηγή: Ανέπαφη θερμομέτρηση: Το νέο «όπλο» στη «μάχη» με τον κορωνοϊό

Σχετικά Άρθρα

Καιρός Πέμπτης: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας από τα Δυτικά και Βόρεια

achaiavoice

Σκότωσαν 90χρονο μέσα στο σπίτι του στα Πατήσια – Βρέθηκε δεμένος

achaiavoice

Βίλια: Στρόβιλος φωτιάς εκτόξευσε κορμό δέντρου προς τους πυροσβέστες -Δείτε βίντεο

achaiavoice

Λέσβος: Το χρονικό της νέας τουρκικής πρόκλησης

achaiavoice

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απαγορεύεται συγκέντρωση συμπαράστασης στους καταδικασθέντες

achaiavoice

Κοζάνη: 22 κρούσματα κορονοϊού μετά από γάμο

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα