Αυτοδιοίκηση Αχαΐα

Ανδρέας Παναγιωτόπουλος: «Τα μέτρα διχάζουν» – Θα είναι εκ νέου υποψήφιος όποτε γίνουν οι εθνικές εκλογές

Ανδρέας Παναγιωτόπουλος
Ανδρέας Παναγιωτόπουλος: «Τα μέτρα διχάζουν» – Θα είναι εκ νέου υποψήφιος όποτε γίνουν οι εθνικές εκλογές

Ο πρώην Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, μίλησε εφ’ όλης της ύλης στον «Νεολόγο» και έδωσε απαντήσει για τα τρέχοντα πολιτικά ζητήματα, αλλά και για τα σχέδιά του για το μέλλον.

Ο γιατρός τονίζει ότι δεν έχει κουραστεί και δηλώνει την πρόθεσή του να είναι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Υπάρχει διαφορετικός τρόπος δράσης για την αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού, πολιτών και υγειονομικών;

Μια άλλη προσέγγιση ίσως ήταν αποτελεσματικότερη;

Σαφέστατα θα ήταν αποτελεσματικότερη μια διαφορετική προσέγγιση συνολικά στη διαχείριση της πανδημίας.

Η κυβέρνηση, όμως, της Νέας Δημοκρατίας προσεγγίζει τα ζητήματα της δημόσιας υγείας κατά τον ίδιο ιδεολογικά τρόπο με τον οποίο έχει συγκροτηθεί και δρα. Καταρχάς, ανέθεσε τη διαχείριση της πανδημίας και την αντιμετώπισή της στην Πολιτική Προστασία, παραγκωνίζοντας τον ρόλο του Υπουργείου Υγείας.

Πιστή στο νεοφιλελεύθερο ιδεολογικό της αφήγημα, έθεσε σε δεύτερη μοίρα τις υγειονομικές μονάδες, καθώς δεν ανασυγκρότησε και δεν ενίσχυσε το ΕΣΥ και ιδιαίτερα την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Αντί να καταστεί το Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας και κατ’ επέκταση ο οικογενειακός γιατρός, βασικός άξονας αντιμετώπισης της πανδημίας αλλά και ενημέρωσης των πολιτών για την αναγκαιότητα και την ασφάλεια του εμβολιασμού, η κυβέρνηση το αγνόησε.

Αντί για προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, η κυβέρνηση προσέλαβε ειδικούς φρουρούς, «πανεπιστημιακούς» φρουρούς και συνοριοφύλακες.

Επίσης, καθ’ όλη της διάρκεια της πανδημίας, δημιουργήθηκε στους πολίτες ένα αίσθημα αβεβαιότητας και ανασφάλειας εξαιτίας των αντικρουόμενων μέτρων της κυβέρνησης.

Τα δε μέτρα που ανακοινώνει η κυβέρνηση για να πείσει για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού έχουν καταναγκαστικό χαρακτήρα, διαχωρίζουν και διχάζουν τους πολίτες.

Δυστυχώς, δεν έχει γίνει σωστή προσπάθεια πειθούς των πολιτών, προσπάθεια που πρέπει να βασίζεται στον ορθό επιστημονικό λόγο.

Πιστεύετε πως πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές; Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος;

Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ έχει ήδη διαμορφώσει το πρόγραμμά του που αφουγκράζεται την ανάγκη των λαϊκών στρωμάτων, ένα πρόγραμμα εθνικής ανασυγκρότησης, με πυξίδα προοδευτική. Συνεπώς ναι, πιστεύω ότι είναι έτοιμος.

Ως πότε όμως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα παραλαμβάνει μια χρεοκοπημένη χώρα και θα αναλαμβάνει να την ορθοποδήσει ξανά;

Αναφορικά τις εκλογές, δεν ξέρω αν αυτή είναι η λύση, ξέρω όμως ότι η χώρα δεν βαδίζει σε σωστό δρόμο.

Χρειάζεται ένα συγκροτημένο πρόγραμμα που θα αναδιαμορφώνει όλους τους τομείς της παραγωγικής δραστηριότητας, θα προωθεί τα λαϊκά συμφέροντα και θα ενισχύει τους κρίσιμους τομείς της δημόσιας υγείας και παιδείας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ έχει επεξεργαστεί και διαμορφώσει ένα τέτοιο πρόγραμμα συνομιλώντας με την κοινωνία και τις ανάγκες της. Μόνο μια προοδευτική και βαθιά δημοκρατική κυβέρνηση μπορεί να δώσει εκ νέου πνοή στη χώρα και λύσεις στα προβλήματα των πολιτών.

Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον; Υποψήφιος βουλευτής, αυτοδιοίκηση ή ξεκούραση;

Δεν νιώθω κουρασμένος για να χρειάζεται να ξεκουραστώ! Νομίζω ότι το πλέον των είκοσι ετών κεφάλαιο της τοπικής αυτοδιοίκησης έκλεισε, αφού προσέφερα όσο μπόρεσα να προσφέρω από τις θέσεις στις οποίες με εξέλεξαν οι πολίτες της Μόβρης, της Δυτικής Αχαΐας και της Πάτρας.

Αν κρίνουμε επίσης, από τα ποσοστά με τα οποία εκλεγόμουν αλλά και από το έργο μου, συνυπολογίζοντας τις εκάστοτε δυσκολίες, θεωρώ ότι οι θητείες που υπηρέτησα κρίνονται ως επιτυχημένες.

Επομένως, το βουλευτικό λειτούργημα – και όχι αξίωμα όπως συνηθίζω να αναφέρω – είναι για εμένα το μέσο με το οποίο θα ήθελα να μεταφέρω όλη αυτή την εμπειρία που αποκόμισα από την τοπική αυτοδιοίκηση και την παρουσία μου δίπλα στον απλό πολίτη, στην κεντρική πολιτική σκηνή, εάν βέβαια ο κόσμος με επιλέξει.

Και επί τη ευκαιρία, θα ήθελα και μέσα από την εφημερίδα σας, στην οποία πρώτη φορά με φιλοξενείτε και ευχαριστώ γι’ αυτό, να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες της Αχαΐας που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους στις προηγούμενες εκλογές.

Φιλοδοξώ κι εγώ να τους τιμήσω και να τους υπηρετήσω όπως τους αξίζει στο μέλλον.

Πώς βαθμολογείτε τα έως ώρας πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής Πελετίδη; Προτείνετε κάτι άλλο;

Ο Δήμος Πατρέων υστερεί σε όραμα, όραμα για την πόλη, όραμα για τον πατραϊκό λαό. Η Πάτρα χρειάζεται ένα ολιστικό σχέδιο για το μέλλον της, ένα σχέδιο που θα υπηρετείται από όλο το δημοτικό συμβούλιο.

Κατά τα άλλα υπάρχει εντιμότητα τόσο στον Δήμαρχο όσο και στη δημοτική αρχή. Το λυπηρό είναι ότι ενώ είχαμε την ευκαιρία της απλής αναλογικής δεν καταφέραμε να την εκμεταλλευτούμε – και με ευθύνη της δημοτικής αρχής- παρόλο που μια ζωή παλεύαμε για την απλή αναλογική. Φαίνεται ότι ακόμα δεν είμαστε ώριμοι, δεν μάθαμε να κουβεντιάζουμε ήσυχα, ήσυχα και απλά.

Σε ότι έχει να κάνει με την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για την πόλη της Πάτρας, εκ του εκλογικού αποτελέσματος φάνηκε ότι δεν επιδοκιμάστηκε από τον κόσμο και δε βρήκε την θεμιτή ανταπόκριση.

Παρόλα αυτά, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο επικεφαλής της παράταξης κ. Ρώρος αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της, είναι εξαιρετικά δραστήριοι ως αντιπολίτευση μέσα στα σωματεία εργαζομένων αλλά και στην πατραϊκή κοινωνία ευρύτερα.

Η νίκη όμως μιας παράταξης στις εκλογές είναι ένα άλλο ζητούμενο. Αυτό ως πολιτική έκφραση θα πρέπει να μας προβληματίσει βαθιά, και να αναζητήσουμε τη δημιουργία ενός δημοτικού σχήματος που θα απαντά στα ερωτήματα των πολιτών και θα είναι σε τροχιά εκλογικής νίκης.

πηγη: Εφημερίδα Νεολόγος

Σχετικά Άρθρα

Ζαχλωρού: Το μικροσκοπικό χωριό της Πελοποννήσου στην «αγκαλιά» ενός φαραγγιού (φωτό)

newsroom

Καλάβρυτα: To πανέμορφο σπήλαιο των Λιμνών, στα Καστριά – Δείτε το μοναδικό σπήλαιο σε βίντεο

newsroom

Μητροπολίτης Πατρών: «Κύπρο μας, δεν λησμονούμε… Η καρδιά μας πονάει για σένα»

achaiavoice

Συνεργασία «Άλμα Ζωής» και Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

newsroom

Πάτρα: Τα τμήματα των σχολείων που αναστέλλουν την λειτουργία τους

newsroom

Πάτρα: Στο Τμήμα ο διοικητής του νοσοκομείου του Ρίου

newsroom

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα