Αχαΐα

Ανδρέας Κατσανιώτης: Η ενίσχυση του τουριστικού κλάδου να συνδυαστεί με ενίσχυση ελληνικών προϊόντων διατροφής

Ανδρέας Κατσανιώτης: Η ενίσχυση του τουριστικού κλάδου να συνδυαστεί με ενίσχυση ελληνικών προϊόντων διατροφής

Την ανάγκη ενίσχυσης της ελληνικής αγροτικής παραγωγής και μέσω του «οδικού χάρτη» επανεκκίνησης του τουριστικού τομέα, επεσήμανε ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Ανδρέας Κατσανιώτης, κατά την τοποθέτησή του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όπου συζητήθηκε την Πέμπτη 21 Μάϊου, το Σχέδιο Νόμου «Ειδικές μορφές τουρισμού και διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη» .

Πιο συγκεκριμένα, αφού ο κ. Κατσανιώτης υπογράμμισε πως η καλή εικόνα της χώρας στο εξωτερικό παίζει σημαντικό ρόλο στο τουριστικό «προϊόν», αλλά και στα ελληνικά προϊόντα διατροφής, υπογράμμισε ότι υπάρχει μία σημαντική ευκαιρία, ώστε το Υπουργείο, ακόμα και μέσα από τα προγράμματα ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού να θέσει παραμέτρους ενίσχυσης της ελληνικής αγροτικής παραγωγής και της ελληνικής γαστρονομίας.

«Θα στέλνουμε Έλληνες τουρίστες σε καταλύματα που θα διαθέτουν πατάτες Αιγύπτου ή άλλα προϊόντα διατροφής που έχουμε στην Ελλάδα σε μεγάλη επάρκεια ή μήπως πρέπει, μέσα από αυτή την μεγάλη προσπάθεια τόνωσης του τουριστικού κλάδου να ενισχύσουμε και την παραγωγή του πρωτογενούς τομέα;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

«Αυτή η κρίση μας δείχνει ότι οδηγούμαστε προς νέα μοντέλα τουρισμού. Η ευκαιρία να εντάξουμε και παραμέτρους για την στήριξη της ελληνικής παραγωγής δεν πρέπει να χαθεί» κατέληξε ο κ. Κατσανιώτης.

Σχετικά Άρθρα

Πάτρα: Στην ΜΕΘ εμβολιασμένος 74χρονος που κόλλησε κορονοϊό

newsroom

ΕΚΤΑΚΤΟ: Δεν ανοίγει το λιανεμπόριο σε Αχαΐα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη

achaiavoice

Πάτρα: Με e-mail δήθεν από τράπεζα άρπαξε 8.100 ευρώ!

newsroom

Αχαΐα: Εγγραφές και επανεγγραφές σε Δημοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς στην Αιγιάλεια

newsroom

Κάτω Αχαϊα: Προχωρούν οι εργασίες στον κατεστραμμένο ναό του Τίμιου Προδρόμου

newsroom

Πάτρα: Κάτω από το μισό ο φετινός τζίρο στις θερινές εκπτώσεις

newsroom

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα