Υγεία

Ανατρεπτική μελέτη για την ασπιρίνη του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον: Μειώνει τον κίνδυνο από τον COVID-19 κατά 47%!

Ανατρεπτική μελέτη για την ασπιρίνη του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον: Μειώνει τον κίνδυνο από τον COVID-19 κατά 47%!

Η ασπιρίνη το…  ταπεινό παραδοσιακό αναλγητικό και ένα από τα πιο διαδομένα φάρμακα παγκοσμίως ίσως αποβεί σωτήριο για τον κορωνοϊό σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον!

Η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου εξέτασε πάνω από 400 ασθενείς με COVID-19 στις ΗΠΑ οι οποίοι λάμβαναν την ασπιρίνη σε τακτικά χρονικά διαστήματα άσχετα από την ασθένειά τους και βρήκαν ότι η συστηματική κατανάλωση του φαρμάκου είχε ευεργετικά αποτελέσματα στην εξέλιξη του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα μείωσε κατά 44% την ανάγκη για μηχανική υποστήριξη στην αναπνοή, μείωσε κατά 43% την ανάγκη εισόδου στην ΜΕΘ και κατά 47% την νοσηλεία   σε νοσοκομείο.

«Καθώς εξετάζαμε την συσχέτιση μεταξύ των θρόμβων στο αίμα και του COVID-19, γνωρίζαμε ότι η ασπιρίνη –η οποία χρησιμοποιείται και για την πρόληψη εγκεφαλικών και καρδιακών επεισοδίων, θα μπορούσε να αποβεί σημαντική για τους ασθενείς με COVID-19», σημείωσε ο Δρ. Jonathan Chow από την ερευνητική ομάδα.

«Η έρευνά μας ανακάλυψε μια ευεργετική συσχέτιση μεταξύ χαμηλών δόσεων της ασπιρίνης και της μείωσης της σοβαρότητας των επιπτώσεων του COVID-19 αλλά και των θανάτων από αυτόν» συμπλήρωσε ο Δρ. Chow.

Η τακτική δόση της ασπιρίνης έχει ως στόχο την μείωση των εγκεφαλικών και καρδιακών επεισοδίων, αλλά τώρα ανακαλύπτεται ότι έχει και ουσιαστικό ρόλο στην  αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού.

Αν και ο ιός προσβάλλει κυρίως το αναπνευστικό, ο ιός έχει αποδειχθεί ότι ευθύνεται και για τη δημιουργία θρόμβων στο αίμα και πιο ειδικά στα αγγεία που διατρέχουν τους πνεύμονες, προκαλώντας μικροαποαφράξεις που οδηγούν με τη σειρά τους στο σύνδρομο ARDS ή αλλιώς σύνδρομο οξείας αναπνευστικής ανεπάρκειας.

Σε παρόμοια  συμπεράσματα κατέληξαν και Ισραηλινοί ερευνητές τον περασμένο Μάρτιο στο ιατρικό κέντρο Barzilai. Έτσι εκτός από τις ευεργετικές επιδράσεις στην αποφυγή του συνδρόμου ARDS η τακτική δοσολογία της ασπιρίνης μείωνε και τον κίνδυνο μόλυνσης από τον COVID-19 στα υγεία άτομα κατά 29%!

«Η ασπιρίνη ως φάρμακο χαμηλού κόστους και εύκολα προσβάσιμης καθώς την χρησιμοποιών εκατομμύρια  άνθρωποι σε όλο τον κόσμο και έχοντας ανακαλύψει αυτή την ευεργετική συσχέτιση για  την αντιμετώπιση του κορωνοϊού μπορεί να μειώσει κατά πολύ το ρίσκο από τις καταστροφικές συνέπειες του COVID-19», είπε ο Chow.

Πηγή: Ανατρεπτική μελέτη για την ασπιρίνη του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον: Μειώνει τον κίνδυνο από τον COVID-19 κατά 47%!

Σχετικά Άρθρα

Λόξιγκας: To κόλπο για να τον κόψετε «μαχαίρι»

achaiavoice

Δείτε πόσα υγρά πρέπει να καταναλώνετε όταν έχει καύσωνα

achaiavoice

Κρέας: Δες γιατί ο οργανισμός σου δεν το χωνεύει – Αυτά είναι τα 9 σημάδια

achaiavoice

Κορωνοϊός: Βλάβες στα αγγεία και στο αίμα για 1 στους 4, δύο μήνες μετά την νόσηση

achaiavoice

Κορωνοϊός: Η παχυσαρκία μπορεί να επηρεάζει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων

achaiavoice

ΕΟΦ για κολχικίνη: Στο εξής «χορηγούμενο μόνο με ιατρική συνταγή» το φάρμακο

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα