Αχαΐα

Αίγιο: Ξαναρχίζουν τα δρομολόγια της γραμμής Αίγιο – Άγιος Νικόλαος, του φεριμπότ «Παναγιά Τρυπητή»

Αίγιο – Άγιος Νικόλαος,
Αίγιο: Ξαναρχίζουν τα δρομολόγια της γραμμής Αίγιο – Άγιος Νικόλαος, του φεριμπότ «Παναγιά Τρυπητή»

Θέμα ημερών είναι πλέον η επανέναρξη δρομολογίων του φεριμπότ «Παναγιά Τρυπητή», από το Αίγιο προς για τον Αγιο Νικόλαο Φωκίδας και αντίστροφα, κάτι που τοποθετείται χρονικά, αμέσως μετά από ένα καθοριστικό (να και τυπικό) έλεγχο του πλοίου και σίγουρα μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.
Έγινε η επιθεώρηση του Φ/Β, από ειδικό κλιμάκιο του υπουργείου Ναυτιλίας, που ήταν επιτυχής και οι γειτονικοί δήμοι σε Αίγιο και Δωρίδα προσπαθούν να ενεργοποιήσουν δημόσιους φορείς και επιχειρηματίες,
οι οποίοι καλούνται μέσω διαφημιστικής τους προβολής εντός του πλοίου να ενισχύσουν οικονομικά τη γραμμή, πετυχαίνοντας την απαραίτητη βιωσιμότητα και τη μονιμότητα των δρομολογίων στον Κορινθιακό.
Ήδη, υπάρχουν πληροφορίες  ότι οι δύο δήμοι και οι Περιφέρειες Δυτικής και Στερεάς Ελλάδας, η ΔΗΚΕΠΑ κ.ά. έχουν διαθέσει χορηγικά από 5.000 ευρώ για να προβάλλουν δράσεις, τοπία κ.ά.
Ο πρόεδρος του ΔΛΤ Βασίλης Χριστόπουλος, δηλώνει αισιόδοξος ότι «σε λίγες μέρες η γραμμή θ’ αρχίζει να λειτουργεί» και καλεί όλους να κάνουν ότι μπορούν για να καθιερωθεί, αφού όπως πιστεύει, «αν κάτι συμβεί και κολλήσει, τότε θα χαθεί για πάντα».
Ο εκ των μετόχων της ιδιοκτήτριας εταιρίας του Φ/Β «Παναγιά Τρυπητή» Κώστας Τρογιάννος,  » δείχνει να ελπίζει σε έμπρακτη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και των δήμων. «Το ρίσκο που αναλαμβάνουμε είναι πολύ μεγάλο.
Αν είναι να ξεκινήσει η γραμμή και να μπαίνουμε μέσα, δεν έχει νόημα. Εφόσον όλα πάνε καλά, αυτή την εβδομάδα θ’ ανακοινωθούν όλες οι λεπτομέρειες για τα δρομολόγια.
πηγή: Πελοπόννησος.

Σχετικά Άρθρα

Δήμος Δυτική Αχαΐα: Έκκληση προς τις αρχές “Προστατέψτε μας πιο πολύ!”

newsroom

Καλάβρυτα: Τεστ αντισωμάτων στις Δημοτικές Ενότητες Αροανίας, Παΐων και Κλειτορίας

newsroom

Πάτρα: Δύο κρούσματα κορονοϊού σε κεντρικό κομμωτήριο – Η ανησυχία «χτύπησε» κόκκινο!

newsroom

Ταινίες του προγράμματος CIAK στο KinoFest & Ίδρυση γραφείου Film Office στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος

newsroom

Αχαΐα: Με αρκετά κενά ξεκινάει η σχολική χρονιά για δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια

newsroom

Κάτω Αχαΐα: Ξεκινά η β’ φάση ανάπλασης του κέντρου – Ενημερώνονται κάτοικοι και φορείς

newsroom

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα