Αυτοδιοίκηση

Aίγιο: “Άτακτη” οπισθοχώριση του Δήμου για τις… πεζοδρομήσεις

Aίγιο
Aίγιο: “Άτακτη” οπισθοχώριση του Δήμου για τις… πεζοδρομήσεις

Ούτε 24ώρες δεν κράτησε η εξαγγελία της δημοτικής αρχής, διά στόματος του δημάρχου Αιγιάλειας Δημήτρη Καλογερόπουλου το μεσημέρι της Τετάρτης,
για καινοτόμα απόφαση στην μετά καραντίνα εποχή, που αφορούσε στην – για πρώτη φορά στα τοπικά δεδομένα – πεζοδρόμηση των δύο κεντρικών οδών του Αιγίου, κάτι που από τη δεκαετία του ’90, με τον εμπορικό δρόμο της Ερμού, είχε προκαλέσει αντιδράσεις και είχε ματαιωθεί.
Έτσι, ενώ ανακοινώθηκε το κλείσιμο της Κλ. Οικονόμου και της Μητροπόλως (από τρίγωνη πλατεία μέχρι Π. Χαραλάμπους) μέχρι τα τέλη του 2020.
Και χωρίς να εκδοθεί καν κάποια ανακοίνωση, η εκπρόσωπος Τυπου του δήμου Μαρία Γιδά ήταν αυτή που ανακοίνωσε (από ραδιοφώνου) το πολύ πρόωρο τέλος του μέτρου.
Με τη γενικόλογη και περιεκτική εξήγηση, ότι αιτία της «άτακτης» αλλαγής πλεύσης του δήμου απέναντι στους καταστηματάρχες Εστίασης, είναι κάποια τεχνικά θέματα, η κ. Γιδά έκανε γνωστό ότι οι πεζοδρομήσεις θα πάνε σε μία δεύτερη φάση, χωρίς να προσδιορίσει τον ακριβή χρόνο.
Έτσι, περιόρισε τις τωρινές αλλαγές μόνο στη χρήση των χώρων που σταθμεύουν αυτοκίνητα, ώστε να αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα, με κανονική όμως την κυκλοφορία των οχημάτων.
Διευκρίνισε δε ότι αυτό θα ισχύσει μόνο στις οδούς Μητροπόλεως και Ζωοδόχου Πηγής, αφού ούτως ή άλλως στην Κλ.Οικονόμου δεν επιτρέπεται το παρκάρισμα.
Πάντως, αν και γεννιούνται ερωτήματα για την προεργασία και επεξεργασία των μέτρων πριν ανακοινωθούν, η στενή συνεργάτης του δημάρχου κ.Γιδά, φρόντισε να στείλει μήνυμα προς αντιδρώντες στις πεζοδρομήσεις, λέγοντας:
«Είναι υποχρέωση της δημοτικής αρχής να ανέβει ο τόπος και επιτέλους να δούμε στην πόλη πεζοδρομήσεις, αφού σε όποιες πόλεις έγιναν τέτοιες, πήγαν μπροστά».
Σημειώνεται ότι η αρχική πρόταση των πεζοδρομήσεων έγινε από την αντιδήμαρχο Βασιλική Ψυχράμη, δημιουργό και υπέρμαχο του Ρυθμιστικού Σχεδίου του 2019, που τις προβλέπει.
από το dete.gr

Σχετικά Άρθρα

Πάτρα: Οργή από τη Δημοτική Αρχή για Καραμανλή – Έτοιμη για κινητοποιήσεις

newsroom

Δήμος Δυτικής Αχαΐας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από το Σάββατο στην πόλη της Κάτω Αχαΐας

newsroom

ΛΑΕ: Να ακυρωθεί η προωθούμενη ΠΟΑΥ για την επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών

newsroom

Δυτική Αχαΐα: Ψυχαγωγία ανηλίκων με απόλυτη ασφάλεια – Τι ετοιμάζει ο δήμος

newsroom

Δήμος Δυμαίων η νέα ονομασία του Δήμου Δυτικής Αχαϊας

newsroom

Πάτρα: “Ο Δήμαρχος Πατρέων «φιμώνει» τους Δημοτικούς συμβούλους”-Κοινή επιστολή των “28” της αντιπολίτευσης

newsroom

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα