Πολιτική

«Αιχμηρό» σχόλιο του ΕΛΚ στην Τουρκία για την απαγόρευση Τζιτζικώστα

«Αιχμηρό» σχόλιο του ΕΛΚ στην Τουρκία για την απαγόρευση Τζιτζικώστα

Η Τουρκία «φαινομενικά τηρεί» τις αξίες της ΕΕ το δηκτικό σχόλιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Με ένα αιχμηρό σχόλιο για την Τουρκία καταδίκασε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα την απαγόρευση εισόδου που επιβλήθηκε στον Απόστολο Τζιτζικώστα όταν έφτασε στη Σμύρνη με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της επιτροπής των περιφερειών και του προέδρου της Ευρωμεσογειακής Επιτροπής ARLEM.

Σε ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του ΕΛΚ στο Twitter η Τουρκία «καρφώνεται» ως μια χώρα που «φαινομενικά τηρεί τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως μια υποψήφια προς ένταξη χώρα».

«Αν και φαινομενικά τηρεί τις ευρωπαϊκές αξίες της ΕΕ ως μια υποψήφια προς ένταξη χώρα, η Τουρκία χθες (σ.σ. το Σάββατο 5/11) κράτησε και απαγόρευσε την είσοδο στον αντιπρόεδρο επιτροπής των περιφερειών και του προέδρου της Ευρωμεσογειακής Επιτροπής ARLEM. Το ΕΛΚ καταδικάζει την αδικαιολόγητη αυτή πρόκληση» αναφέρεται χαρακτηρστικά στην ανάρτηση του ΕΛΚ.

Υπενθυμίζεται ότι την πρόκληση σε βάρος του Απόστολου Τζιτζικώστα φέρνει στην Κομισιόν με επείγουσα ερώτησή της, η Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.

«Το πρωτοφανές περιστατικό απαγόρευσης εισόδου και κράτησης στη Σμύρνη του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα από τις αρχές της Τουρκίας, προστίθεται στη μακρά λίστα της συστηματικής παραβίασης των κανόνων Διεθνούς Δικαίου από τη γειτονική χώρα» περιγράφει η ευρωβουλευτής, ρωτώντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «τι μέτρα προτίθεται να λάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έναντι της Τουρκίας, δεδομένης της ιδιότητας της ως υποψήφιας προς ένταξη χώρας, για τον έλεγχο και την πάταξη πρακτικών που παραβιάζουν θεμελιώδεις αρχές της Ένωσης;» αναφέρει η κυρία Σπυράκη στην ανακοίνωσή της.

Σχετικά Άρθρα

Επίσκεψη Δένδια στην Ιαπωνία: Έμφαση στην προάσπιση του Διεθνούς Δικαίου

achaiavoice

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Πάνω από 170.000 ψήφισαν ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής – Η δήλωση Ανδρουλάκη

achaiavoice

Μ.Θεμιστοκλέους: «Δεν ήταν ποτέ το εμβόλιο υποχρεωτικό»!! -Η αναστολή των υγειονομικών και τα πρόστιμα στους άνω των 60 από τι έγιναν?

achaiavoice

Δημήτρης Παπαστεργίου – ΚΕΔΕ: Αρνούνται οι δήμαρχοι να συσκοτίσουν τις πόλεις

achaiavoice

Κ. Πιερρακάκης: Τα επόμενα χρόνια η Ελλάδα θα καλύψει την απόσταση από τις τηλεπικοινωνιακά προηγμένες χώρες

achaiavoice

Ματαιώνεται η επίσκεψη της ΥΠΕΞ Γερμανίας στην Ελλάδα – Θετική στο κορονοϊό

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα