Αχαΐα Ελλάδα Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Αγρίνιο: Ούτε ένα προγραμματισμένο ραντεβού για εμβολιασμό την Κυριακή

Αγρίνιο: Ούτε ένα προγραμματισμένο ραντεβού για εμβολιασμό την Κυριακή

Η εικόνα του εμβολιασμού παρά το τι λένε είναι σχεδόν καταθληπτική με τον κόσμο να γυρνάει την πλάτη. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι κανένα ραντεβού για εμβολιασμό δεν έχει προγραμματιστεί σήμερα Κυριακή στο Κέντρο Υγείας στο Αγρίνιο (πόλη των 100.000).

Ενώ υπάρχει αγώνας πανελλαδικά για να εμβολιαστούν οι πολίτες, η Αιτωλοακαρνανία δημιουργεί ιδιαίτερο προβληματιμό στην κυβέρνηση καθώς σημειώνεται πτώση στα ραντεβού για το εμβόλια.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας Συνείδηση, είναι χαρακτηριστικό ότι την ερχόμενη Κυριακή, στο Κέντρο Υγείας Αγρινίου δεν έχει προγραμματιστεί κανένας απολύτως εμβολιασμός.

Όπως μετέδωσε στο μεσημβρινό δελτίου του OPEN ο Νίκος Γιαπρακας, οι κάτοικοι της περιοχής φαίνεται ότι προτιμούν άλλες δραστηριότητες για το σαββατοκύριακο από το να εμβολιαστούν.

Η πτωτική τάση δεν αφορά μόνο τις συγκεκριμένες ημέρες αλλά διαρκεί για πάνω από δυο εβδομάδες, καθώς πριν δεκαπέντε μέρες περίπου, υπήρχαν 350 εμβολιασμοί και πλέον έχουν πέσει στους 250, πρόκειται δηλαδή για μείωση της τάξης του 30%.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή η εικόνα κυριαρχεί σε όλο τον νομό Αιτωλοακαρνανίας, καθώς πριν τρεις εβδομάδες γίνονταν 1.800 – 2.000 εμβολιασμοί σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας και στις 6 Ιουλίου εμβολιάστηκαν μόλις 1.121 άτομα.

Δεν έχουν εμβολιαστεί 8 στους 10 στις ηλικίες μέχρι 50 ετών

Το 44% του ενήλικου πληθυσμού της χώρας δεν έχει κάνει ούτε μία δόση, ενώ συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού που είναι πάρα πολύ χαμηλά τα ποσοστά.

Πιο αναλυτικά, η ηλικιακή ομάδα 18- 24 ετών που είναι κι αυτή που κινδυνεύει περισσότερο από το νέο στέλεχος του ιού είναι σε ποσοστό 83,5% ανεμβολίαστη.

Οι άνθρωποι 30-39 ετών σε ποσοστό 61% παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Στις ηλικιακές ομάδες που ανησυχούν περισσότερο τους ειδικούς, δηλαδή στους ανθρώπους 50-59 ετών και 80 και άνω, τα ποσοστό των ανεμβολίαστων παρότι είναι πιο χαμηλά, δεν επιτρέπουν σε καμία περίπτωση τον εφησυχασμό.

50 -59 έτη: 36,20%

80 έτη: 30,20%

 

πηγη: pronews.gr

Πηγή: Αγρίνιο: Ούτε ένα προγραμματισμένο ραντεβού για εμβολιασμό την Κυριακή

Σχετικά Άρθρα

Αθηνά Λινού -Καθηγήτρια επιδημιολογίας: «Να επέμβει εισαγγελέας – Δεν είχαμε στοιχεία – Ντρέπομαι που το λέω» – Έτσι μας πήγαν σε καραντίνα

achaiavoice

Με κορονοϊό ο αντιδήμαρχος Μυκόνου – Εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Αθήνας

achaiavoice

Προκαλεί η ΥΠΑΜ Τουρκίας: “Η Κύπρος είναι εθνική μας υπόθεση”

achaiavoice

«Λουκέτο» σε δύο καταστήματα που δεν τηρούσαν τα μέτρα για τον κορωνοϊό – Σε 45 επιβλήθηκε πρόστιμο

achaiavoice

Σταυρούπολη: Στον εισαγγελέα 47χρονος πατέρας για βιασμό της κόρης του

achaiavoice

Τα φετινά Χριστούγεννα μας βρίσκουν με SMS στο 13033

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα