Αχαΐα Ελλάδα

Αχαϊα: Ψευδή θετικά self test σε παιδιά καταγγέλει παιδίατρος

rapid tests
Αχαϊα: Ψευδή θετικά self test σε παιδιά καταγγέλει παιδίατρος

Τα ψευδώς θετικά τεστ που καταγράφονται μεταξύ μαθητών της Πάτρας ταλαιπωρούν δεκάδες οικογένειες και ανησυχούν τους παιδιάτρους της πόλης.

Αναδεικνύοντας το πρόβλημα ο παιδίατρος Αντώνης Δαρζέντας επισημαίνει το εξής:

«Από τότε που ξεκίνησαν τα γυμνάσια και τα δημοτικά, εγώ και πολλοί παιδίατροι της Πάτρας παρατηρήσαμε σωρεία ψευδώς θετικών σελφ τεστ σε εντελώς ασυμπτωματικά παιδιά» και περιγράφει:

«Το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των τεστ είναι ότι η γραμμή που θετικοποιεί το τεστ είναι πολύ αχνή και σαφώς αχνότερη από τη γραμμή του κοντρόλ.

Οι γονείς όμως αφενός ανησυχούν, αφετέρου αναγκάζονται να ταλαιπωρούνται γιατί πρέπει το θετικό σελφ τεστ να δηλωθεί και να αποκλειστεί με αρνητικό ράπιντ ή μοριακό την επόμενη μέρα».

Ο κ. Δαρζέντας εκφράζει την άποψη ότι πρέπει η πολιτεία «να δει και να τσεκάρει τις παρτίδες των self tests που έχει δώσει τελευταία στα φαρμακεία της Πάτρας

– δεν γνωρίζω τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ελλάδα- και να ανακαλέσει τυχόν προβληματικές παρτίδες ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι συνεπείς γονείς και τα παιδιά τους».

Φαίνεται όμως ότι δεν είναι το μοναδικό λάθος που έχει καταγραφεί στα σελφ τεστ.

«Μου έχουν αναφέρει συνάδελφοι, αλλά και στο δικό μου εργαστήριο έχω εντοπίσει, συμπτωματικούς ασθενείς που το self test ήταν αρνητικό» επισημαίνει η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Αννα Μαστοράκου και συμπληρώνει:

«Οταν υπάρχουν συμπτώματα, άσχετα με το αποτέλεσμα του σελφ τεστ, θα πρέπει αμέσως ο ασθενής να υποβάλλεται σε ράπιντ και σε μοριακό τεστ.

Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να επαφίεται στο αποτέλεσμα του σελφ τεστ που στην περίπτωση αυτή είναι ψευδώς αρνητικό».

Η ίδια αναφέρει ότι τόσο τα σελφ τεστ που βγαίνουν ψευδώς θετικά αλλά και τα σελφ τεστ που βγαίνουν ψευδώς αρνητικά επιβεβαιώνουν τις ενστάσεις που είχε καταθέσει ο ιατρικός κόσμος από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η εκτεταμένη χρήση τους.

«Θέλει πολύ προσοχή το θέμα. Δεν γνωρίζω αν πρόκειται για κάποια προβληματική παρτίδα αλλά σίγουρα είναι κάτι που πρέπει να δει το υπουργείο.

Προσωπικά εστιάζω ιδιαίτερα στους συμπτωματικούς ασθενείς οι οποίου παραπλανούνται από το αρνητικό σελφ τεστ».

από το achaiavoice.gr

Πηγή: Αχαϊα: Ψευδή θετικά self test σε παιδιά καταγγέλει παιδίατρος

Σχετικά Άρθρα

Κορονοϊός, 1.460 νέα κρούσματα: 104 Αχαΐα, 19 Αιτ/νία, 10 Ηλεία – 722 στην Αττική

newsroom

Ν.Σύψας: «Ιανουάριος και Φεβρουάριος θα είναι πολύ δύσκολοι» – Άλοι 2 μένες με μέτρα

achaiavoice

Αργίες 2021: Πότε είναι οι Απόκριες και η Τσικνοπέμπτη – Τα τριήμερα μέσα στο έτος

achaiavoice

Πυρκαγιά τώρα στη Σταμάτα Αττικής

achaiavoice

Δυτική Αχαΐα: Μία ακόμη κίνηση ανθρωπιάς από τον Φίλιππα Λιάκο

newsroom

Αχαΐα: Όλα έτοιμα – Ανοίγουν και… ελπίζουν καφέ και εστίαση

newsroom

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα