Αχαΐα

Αχαϊα: Από σήμερα Κυλλήνη-Ζάκυνθος και από 1η Ιουνίου για Σάμη- Ιθάκη

Σάμη- Ιθάκη
Αχαϊα: Από σήμερα Κυλλήνη-Ζάκυνθος και από 1η Ιουνίου για Σάμη- Ιθάκη

Ανοίγει και πάλι η πορθμειακή σύνδεση με το Ιόνιο, με τη γραμμή Κυλλήνη – Ζάκυνθος να εκκινεί σήμερα με δύο ακτοπλοϊκά δρομολόγια, ώρα 6:00 το πρωί και 15:30 νωρίς το απόγευμα.

Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να ξεκινήσουν τα πλοία από Κυλλήνη προς Κεφαλονιά και από 1η Ιουνίου το Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη καθώς η τουριστική ζήτηση είναι ακόμη περιορισμένη.

Σε πρώτη φάση αναμένεται να μετακινηθούν προς το Ιόνιο κυρίως ιδιοκτήτες εξοχικών που ετοιμάζονται να αποδράσουν για το καλοκαίρι και ιδιοκτήτες – εργαζόμενοι σε καταστήματα εστίασης τα οποία ανοίγουν σήμερα.

Οι επιβάτες στα πλοία της ακτοπλοΐας πριν από την επιβίβασή τους, στο πλαίσιο των ειδικών οδηγιών πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων COVID-19,

θα θερμομετρούνται, θα συμπληρώνουν ειδικό ερωτηματολόγιο ενώ θα διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου σε όλους τους χώρους κίνησης μέσα στο πλοίο.

Οι εταιρείες της ακτοπλοΐας ανακοίνωσαν ειδικά μέτρα όπως συχνό καθαρισμό και απολύμανση όλων των λείων επιφανειών που χρησιμοποιούνται συχνά στα πλοία (π.χ. πόμολα, χερούλια, κουπαστή από σκάλες ή κιγκλίδωμα, βρύσες) με αντισηπτικά διαλύματα.

Εκπρόσωποι τους ανέφεραν ότι για την πρώτη ημέρα των ελεύθερων μετακινήσεων προς τα νησιά οι κρατήσεις επιβατών είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα, καθώς πολύ κόσμος με εξοχικές κατοικίες σε αυτά περίμενε τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Το ερωτηματικό είναι τι θα γίνει στο εξής καθώς ο τουρισμός είναι το μεγάλο ερωτηματικό για φέτος, ιδιαίτερα στα νησιά όπως η Ζάκυνθος και η Κεφαλονιά που δεν διαθέτουν επανδρωμένες μονάδες υγείας, όπως πχ. η Κέρκυρα που διαθέτει οργανωμένη ΜΕΘ.

“Το θέμα του τουρισμού είναι σύνθετο καθώς, εκτός από τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, θα πρέπει να ξεκινήσουν οι πτήσεις, να ανοίξουν τα σύνορα για τον οδικό τουρισμό και να υπάρξει ένα πλήρες πρόγραμμα ακτοπλοϊκών συνδέσεων.

Το θέμα με τις αεροπορικές εταιρείες λύνεται όμως, στην ακτοπλοΐα οι περιορισμοί του 50% των θέσεων αλλά και στα τουριστικά λεωφορεία οι μισές θέσεις άδειες, έχουν ανοίξει σοβαρά θέματα.

Είναι πιθανό να μην πάμε σε πλήρες πρόγραμμα στην ακτοπλοΐα λόγω του αυξημένου κόστους για τις μετακινήσεις.

Επίσης, η ακτοπλοΐα, εξαρτάται από το αν θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία τα οποία δεν γνωρίζουν πότε θα ξεκινήσουν και οι πτήσεις τσάρτερ στα περιφερειακά αεροδρόμια με τουρίστες προς τα νησιά του Ιονίου.

Είναι ένα παζλ δύσκολο, ελπίζουμε ότι θα έχουμε όλες τις απαντήσεις που θέλουμε ώστε από τα τέλη Ιουνίου να πάμε σε μια πλήρη -κατά το δυνατόν- επανεκκίνηση στον τουρισμό” αναφέρει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων Γιώργος Τελώνης.

 

 

 

από την Εφημερίδα “Πελοπόννησος”

Σχετικά Άρθρα

Πάτρα: Πολλά τα ξενοδοχεία που δεν λειτούργησαν σήμερα

newsroom

Πάτρα: «Εγκληματική ενέργεια ο θάνατος της Μαλένας» – Ποιος το λέει και ποια τα νέα δεδομένα

achaiavoice

Στα λευκά τα Καλάβρυτα με θερμοκρασία στους -4 βαθμούς (φωτό)

achaiavoice

Θ.Κατερινόπουλος για 4πλο φονικό Πάτρας: «Σύντομα θα έχουμε δράστη ή δράστες για τον θάνατο των μικρών παιδιών»

achaiavoice

Δυτική Ελλάδα: Η έλλειψη τουριστών, φέρνει τσουνάμι ανεργίας

newsroom

Αποτυχημένο ”πιστόλι” 400 ευρώ σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ στην Πάτρα

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα