Αυτοδιοίκηση Αχαΐα

Αχαΐα: Συνάντηση Καλογερόπουλου με Πλεύρη – Θεσπίζονται κίνητρα για πλήρωση κενών οργανικών θέσεων γιατρών σε περιφερειακά Νοσοκομεία

Αχαΐα: Συνάντηση Καλογερόπουλου με Πλεύρη – Θεσπίζονται κίνητρα για πλήρωση κενών οργανικών θέσεων γιατρών σε περιφερειακά Νοσοκομεία

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη είχε την περασμένη εβδομάδα ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, στο πλαίσιο των επαφών με κυβερνητικά στελέχη με στόχο τη διεκδίκηση λύσεων για προβλήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Ο κ. Καλογερόπουλος, εφαρμόζοντας την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας για δράσεις που αφορούν στην ενίσχυση, με το απαραίτητο προσωπικό, του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αιγιαλείας (Αιγίου), μετέφερε στον κ. Πλεύρη την έντονη ανησυχία που επικρατεί για τη λειτουργικότητα της νοσηλευτικής μονάδας μιας και υπάρχουν αρκετές κενές οργανικές θέσεις και ταυτόχρονα οι υπηρετούντες γιατροί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με εξαντλητικά ωράρια και εφημερίες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Στο υπόμνημα που επιδόθηκε στον Υπουργό τονίζεται χαρακτηριστικά πως είναι ανάγκη να προωθηθούν άμεσα οι διαδικασίες να πληρωθούν με μόνιμες προσλήψεις οι κενές θέσεις γιατρών αλλά και να προβλεφθούν και νέες οργανικές θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων σε ιατρικό, νοσηλευτικό, τεχνολογικό και βοηθητικό προσωπικό. Από πλευράς του ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης, αφού άκουσε προσεκτικά τις προτάσεις που θεσμικά του μετέφερε ο δήμαρχος Αιγιαλείας, σημείωσε πως το Υπουργείο προσανατολίζεται άμεσα στο να θεσπίσει αξιόλογα κίνητρα για τους γιατρούς, ώστε να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και να διορίζονται σε Νοσοκομεία ανάλογης δυναμικότητας με αυτό του Αιγίου, ώστε να αποτελέσουν αυτόνομες και απόλυτα λειτουργικές νοσηλευτικές μονάδες δευτεροβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης.

Στο τέλος της συνάντησης όπως σημειώνει το skaipatras.gr επιβεβαιώθηκε το πολύ καλό κλίμα συνεργασίας που και οι δύο πλευρές προωθούν, με γνήσιο ενδιαφέρον για τη βελτίωση των συνθηκών στη δημόσια υγεία.

Σχετικά Άρθρα

Πάτρα: Από τον βιολογικό καθαρισμό τα δείγματα για τον κορωνοϊό για τα αστικά λύματα

newsroom

Πάτρα: Σκηνές “απείρου κάλλους” στο δημοτικό συμβούλιο – Γηπεδικές εκφράσεις μεταξύ δημοτικών συμβούλων – «Ρε φτύσε τα αρχ@ σου λέμε»

achaiavoice

Αχαΐα: “Φρένο” της ΕΛ.ΑΣ. στις αυτοσχέδιες κόντρες – Κυνήγι στους “γκαζάκιδες” σε εθνικά και επαρχιακά δίκτυα

newsroom

Νοσοκομείο Ρίου: Δείτε ποιοι αντικαθιστούν την Π.Μαμμή προσωρινά στην διοίκηση του Νοσοκομείου

newsroom

Δυτική Ελλάδα: Δίκτυο χαμηλής πίεσης φυσικού αερίου μήκους 120 χιλιομέτρων – Το σχέδιο της ΔΕΠΑ για την Δυτική Ελλάδα

newsroom

Αχαϊα: Κόμπρα «έκοβε βόλτες» στο δρόμο – Σε «πανικό» οι κάτοικοι (φωτο)

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα