Αυτοδιοίκηση Αχαΐα

Αχαΐα: Συνάντηση Καλογερόπουλου με Πλεύρη – Θεσπίζονται κίνητρα για πλήρωση κενών οργανικών θέσεων γιατρών σε περιφερειακά Νοσοκομεία

Αχαΐα: Συνάντηση Καλογερόπουλου με Πλεύρη – Θεσπίζονται κίνητρα για πλήρωση κενών οργανικών θέσεων γιατρών σε περιφερειακά Νοσοκομεία

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη είχε την περασμένη εβδομάδα ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, στο πλαίσιο των επαφών με κυβερνητικά στελέχη με στόχο τη διεκδίκηση λύσεων για προβλήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Ο κ. Καλογερόπουλος, εφαρμόζοντας την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας για δράσεις που αφορούν στην ενίσχυση, με το απαραίτητο προσωπικό, του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αιγιαλείας (Αιγίου), μετέφερε στον κ. Πλεύρη την έντονη ανησυχία που επικρατεί για τη λειτουργικότητα της νοσηλευτικής μονάδας μιας και υπάρχουν αρκετές κενές οργανικές θέσεις και ταυτόχρονα οι υπηρετούντες γιατροί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με εξαντλητικά ωράρια και εφημερίες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Στο υπόμνημα που επιδόθηκε στον Υπουργό τονίζεται χαρακτηριστικά πως είναι ανάγκη να προωθηθούν άμεσα οι διαδικασίες να πληρωθούν με μόνιμες προσλήψεις οι κενές θέσεις γιατρών αλλά και να προβλεφθούν και νέες οργανικές θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων σε ιατρικό, νοσηλευτικό, τεχνολογικό και βοηθητικό προσωπικό. Από πλευράς του ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης, αφού άκουσε προσεκτικά τις προτάσεις που θεσμικά του μετέφερε ο δήμαρχος Αιγιαλείας, σημείωσε πως το Υπουργείο προσανατολίζεται άμεσα στο να θεσπίσει αξιόλογα κίνητρα για τους γιατρούς, ώστε να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και να διορίζονται σε Νοσοκομεία ανάλογης δυναμικότητας με αυτό του Αιγίου, ώστε να αποτελέσουν αυτόνομες και απόλυτα λειτουργικές νοσηλευτικές μονάδες δευτεροβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης.

Στο τέλος της συνάντησης όπως σημειώνει το skaipatras.gr επιβεβαιώθηκε το πολύ καλό κλίμα συνεργασίας που και οι δύο πλευρές προωθούν, με γνήσιο ενδιαφέρον για τη βελτίωση των συνθηκών στη δημόσια υγεία.

Σχετικά Άρθρα

Πάτρα: Θρήνος στο πατρικό του δολοφονημένου πυγμάχου Τάσου Μπερδέση-Βίντεο

achaiavoice

Πάτρα: Στο αυτόφωρο ιδιοκτήτης καταστήματος – Εξυπηρετούσαν όρθιους πελάτες

newsroom

Αιγιάλεια: Τι λένε οι έμποροι για τις Θερινές Εκπτώσεις και τη Λειτουργία Καταστημάτων

newsroom

Δυτική Ελλάδα: Άγριο ξύλο μεταξύ γυναικών και ανδρών – Συνελήφθησαν 5 άτομα

newsroom

Ο Άγγελος Τσιγκρής στις εργατικές κατοικίες Αγίου Νεκταρίου Πατρών

newsroom

Πάτρα: Τοποθέτηση 250 νέων καλαθιών απορριμμάτων

newsroom

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα