Αχαΐα Οικονομία

Αχαΐα: Ποικίλες οι αντιδράσεις από τους παραγωγικούς φορείς για τα νέα μέτρα

Αχαΐα: Ποικίλες οι αντιδράσεις από τους παραγωγικούς φορείς για τα νέα μέτρα

Ποικίλες ήταν οι πρώτες αντιδράσεις, που καταγράφηκαν στο πεδίο των παραγωγικών φορέων και εκπροσώπων κλάδων της οικονομίας.

– Με θετικό τρόπο, αντιμετώπισε τις κυβερνητικές εξαγγελίες, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας, ο οποίος τόνισε ότι, τα μέτρα θα βοηθήσουν σε πολλές κατευθύνσεις.

Κατ΄αρχάς, ενισχύεται η διατήρηση των θέσεων εργασίας με την ανάλογη επιδότηση, προκειμένου οι επιχειρήσεις να μην αναγκαστούν να προβούν σε απολύσεις προσωικού.

Το πιο σημαντικό όμως, για τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, είναι η συμφωνία Γερμανίας – Γαλλίας για το ταμείο των 500 δισ. ευρώ, γιατί όπως τόνισε, η κρίση δεν μπορεί να ξεπεραστεί με δανεικά, αφού οι επιχειρήσεις είναι ήδη υπερχρεωμένες και βρίσκονται σε ένα αβέβαιο περιβάλλον.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, Κωνσταντίνος Ζαφειρόπουλος, τόνισε από την πλευρά του, ότι το πακέτο μέτρων πρέπει να εξεταστεί λεπτομερώς, για να εξαχθούν συμπεράσματα.

Σε γενικές γραμμές τα μέτρα για την εστίαση και τον τουρισμό, έχουν θετικό πρόσημο, αλλά, ο κόσμος του εμπορίου περίμενε να ακούσει περισσότερα πράγματα, σε σχέση με τα αιτήματα που έχει θέσει υπόψη της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ζαφειρόπουλος είπε ότι, θα περίμενε μια μεγαλύτερη επιμήκυνση στον χρόνο έκπτωσης του ενοικίου για εμπορικές επιχειρήσεις, ενώ δεν άκουσε τίποτα για άμεση οικονομική ενίσχυση που ζητούσαν οι έμποροι.

– Ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρος Στεργίου, ανέφερε ότι, είναι προφανές ότι η στόχευση της κυβέρνησης, με τα μέτρα που ανακοίνωσε, είναι να ανακόψει το τσουνάμι απολύσεων που ερχόταν μέσα στο καλοκαίρι, ειδικά στους κλάδους της εστίασης και του τουρισμού.

Επίσης, θετική είναι η μείωση του ΦΠΑ στο 13% έως τις 31 Οκτωβρίου για τον καφέ και τα μη αλκοολούχα ποτά, όπως και η συνέχιση της μείωσης των ενοικίων και για τον μήνα Ιούνιο.

Σχετικά Άρθρα

Έρχεται πείνα! Επισιτιστική κρίση βλέπει το Bloomberg

achaiavoice

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκίνησαν οι εγγραφές – Πόσο θα διαρκέσουν

newsroom

Πάτρα: Σοκ για εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες της πόλης

newsroom

Κ.Σκρέκας: «Για το ρεύμα θα απορροφούμε το 85% της αύξησης οριζόντια σε όλους»

achaiavoice

ΕΟΔΥ-32 νέα κρούσματα στην Δυτική Ελλάδα: 16 Αχαια, 12 Αιτ/νία, 4 Ηλεία – 942 στην Ελλάδα

newsroom

Νοσοκομείο Ρίου: Άλλες 32 νέες κλίνες στην μάχη κατά του κορονοϊού

newsroom

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα