Αχαΐα

Αχαΐα: Οι αγρότες του Αιγίου ξανά σε κινητοποιήσεις

Αχαΐα: Οι αγρότες του Αιγίου ξανά σε κινητοποιήσεις

Δίπλα στους εργαζόμενους στην υγεία θα σταθούν οι αγρότες του Αιγίου στις 16 του μηνός, ζητώντας μεταξύ άλλων να στελεχωθούν με το απαραίτητο προσωπικό το νοσοκομείο Αιγίου και τα Κέντρα Υγείας της υπαίθρου με άμεσες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Σε αυτήν την κατεύθυνση καλούμε τους φτωχούς και μεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους να αγωνιστούμε για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων που αφορούν την επιβίωσή μας. Να οργανωθούν στον Αγροτικό Σύλλογο, να μην έχουν αυταπάτες ότι θα σωθούν με τα ψυχούλα που ενδεχομένως μπορεί να δώσει η κυβέρνηση. Έχουν δώσει δείγματα με ποιους είναι. Έδωσαν εκατοντάδες εκατομμύρια στους μεταποιητές αγροτικών προϊόντων, στα μονοπώλια των ιχθυοκαλλιεργειών, στους μεγαλοκλινικάρχες, ούτε ευρώ όμως στους αγρότες. Μπροστά στην επίθεση που δεχόμαστε ας την αντιμετωπίσουμε ενωμένοι με τον αγώνα μας, για να παραμείνουμε στα χωράφια μας. Θεωρούμε απαράδεκτη την επιπλέον μείωση και φέτος της τιμής ανά στέμμα της συνδεδεμένης ενίσχυσης Κορινθιακής σταφίδας. Ζητάμε μέτρα στήριξης για τους κτηνοτρόφους και τους παραγωγούς ελαιολάδου, σταφυλιών και σταφίδας που έχουν πληγεί από τις παρενέργειες της πανδημίας(εξαγωγές, πτώση κατανάλωσης, αισχροκέρδεια)
Αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε:
 Κατώτερες εγγυημένες τιμές παραγωγού με αναγνώριση του κόστους παραγωγής. Κάλυψη του χαμένου εισοδήματος σε όλους όσοι τα προϊόντα τους έχουν πληγεί από τον κορονοϊό και σε όσα προϊόντα θα πληγούν. Σε αυτήν την κατηγορία εντάσσονται οι κτηνοτρόφοι όπου είδαν τις τιμές να τσακίζονται. Το ίδιο ισχύει για τους παραγωγούς που βγαίνουν στις λαϊκές αγορές, των οινοποιήσημων σταφυλιών και ελαιολάδου.
 Να απαλλαγούν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι από τις ασφαλιστικές εισφορές τους στον ΕΦΚΑ και για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση με τον κορονοϊό. Αυτοί οι μήνες ασφαλιστικών εισφορών να καλυφθούν από την κυβέρνηση στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης.
 Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, καμιά διακοπή αγροτικού ή οικιακού ρεύματος.
 Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια, καθώς και είδη πρώτης ανάγκης. Να παρθούν μέτρα ώστε να μην έχουμε φαινόμενα αισχροκέρδειας από εμπόρους και μεγαλοεπιχειρήσεις – βιομηχανίες. Αφορολόγητο πετρέλαιο τώρα.
 Για όσο διάστημα χρειαστεί, να ανασταλούν προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, όλοι οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις, κάθε είδους μέτρο αναγκαστικής είσπραξης.
 Να δοθεί άμεσα η 13η σύνταξη στους συνταξιούχους στην ύπαιθρο.
 Να υπάρξει πλήρης εξοπλισμός με τα προβλεπόμενα είδη απολύμανσης και προφύλαξης, τα οποία θα παρέχονται δωρεάν από το κράτος στον πληθυσμό, για να σταματήσει η απαράδεκτη αισχροκέρδεια.
 Άμεση καταβολή στο 100% των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ και των αποζημιώσεων μέσω ΠΣΕΑ. Έχουμε ήδη προπληρώσει αυτά τα χρήματα στον ΕΛΓΑ, καμιά κυβέρνηση εδώ και 9 χρόνια δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ στον ΕΛΓΑ, είναι δικά μας χρήματα και τα δικαιούμαστε.
 Να στελεχωθούν με το απαραίτητο προσωπικό το νοσοκομείο Αιγίου και τα Κέντρα Υγείας της υπαίθρου με άμεσες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού. Επαναλειτουργία του Ακτινολογικού τμήματος. Υποχρέωση της πολιτείας είναι να εφοδιάσει με τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης το προσωπικό.
Το συνεπές αγροτικό κίνημα έχει αναδείξει και έχει παλέψει σε σύγκρουση με την πολιτική που μας ξεκληρίζει και δεν μας χαρίζεται σε τίποτα. Συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, το Δ/Σ του Συλλόγου μας αποφάσισε: Περιοδείες ενημέρωσης στα χωριά από Δευτέρα 1 Ιούνη, δυνάμωμα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος με νέες εγγραφές και σύσταση επιτροπών αγώνα σε κάθε περιοχή.

Να απευθύνουμε κάλεσμα στους Αγροτικούς Συλλόγους του Νομού Αχαΐας για να προβούμε από κοινού σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με το διεκδικητικό μας πλαίσιο, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Συμμετέχουμε – στηρίζουμε την απεργία που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) για τις 16 Ιούνη
Από την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Σχετικά Άρθρα

Αίγιο: Βρέθηκαν με ηρωίνη – Σε έλεγχο για άσκοπη μετακίνηση και μάσκα

newsroom

Αχαΐα: Δύο συλλήψεις σε Πάτρα και Αίγιο από την Αστυνομία

newsroom

Καιρός: Κακοκαιρία Δευτέρα και Τρίτη στη Δυτική Ελλάδα

newsroom

Novartis: Διώξεις σε 230 γιατρούς για μίζες 5 εκ – 4 είναι από την Πάτρα

newsroom

Α.Φούρας: “Λίνα Μενδώνη… πρόσωπο παντός καιρού… και με τον “χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ”

newsroom

Κάηκαν οι Αχαιοί – Το αδιαχώρητο στις παραλίες της Αχαΐας!

newsroom

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα