Αχαΐα

Αχαΐα: Μέτρα πρόληψης για την αντιπυρική περίοδο από την Κοινότητα Σελιανιτίκων

Αχαΐα: Μέτρα πρόληψης για την αντιπυρική περίοδο από την Κοινότητα Σελιανιτίκων

Ενόψει της αντιπυρικής περιόδου από 1η Μαΐου έως και 31η Οκτωβρίου και σε εφαρμογή του άρθρου 1 της αριθ. 4/2012 Πυροσβεστικής Διάταξης, η Κοινότητα Σελιανιτίκων καλεί τους ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός οικισμού και σε απόσταση 100 μέτρων από τα όρια αυτού, να προβούν άμεσα σε αποψίλωση των ιδιοκτησιών τους από ξερά χόρτα και απομάκρυνση αυτών, καθώς επίσης και την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών και αντικειμένων, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.

Ομοίως, ως ανωτέρω, με το Αριθ. Πρωτ. 10109/04-05-2020 έγγραφο του Αυτοτελούς Τμήματος Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγιαλείας προς την Κοινότητα Σελιανιτίκων, οι ιδιοκτήτες των ακινήτων θα πρέπει να μεριμνήσουν εξίσου:

α) για το κόψιμο τυχόν προεξεχόντων κλαδιών που εμποδίζουν την διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων, κατά μήκος των κοινοτικών – αγροτικών οδών,

β) να καθαρίσουν τα πρανή των ακινήτων τους, τα οποία εφάπτονται στις προαναφερόμενες κατηγορίες οδών.

Σε περίπτωση μη εφαρμογής των προαναφερθέντων από τους υπόχρεους, προβλέπονται από το νόμο και εφαρμόζονται διοικητικές και ποινικές κυρώσεις, σύμφωνα με το άρθρο 94 παράγραφος 1 περίπτωση 26 του Ν. 3852/2010 και το άρθρο 2 της προαναφερθείσας Πυροσβεστικής Διάταξης. Παράλληλα, η παράλειψη της υποχρέωσης καθαρισμού οικοπέδων συνεπάγεται και τον καταλογισμό της δαπάνης καθαρισμού τους από την οικεία Υπηρεσία του Δήμου Αιγιαλείας.

Επίσης, όσοι ενδιαφέρονται για την τρέχουσα καλοκαιρινή περίοδο να συνδράμουν στην σύσταση – λειτουργία εθελοντικής ομάδας πυρασφάλειας για την πραγματοποίηση περιπολιών στην περιοχή των Σελιανιτίκων, ιδιαίτερα όταν υπάρχει αυξημένη πρόβλεψη κινδύνου πυρκαγιάς, μπορείτε να το δηλώσετε στον Πρόεδρο της Κοινότητας Γεώργιο Ρόζο (τηλέφωνο: 6948232116) ή στους κοινοτικούς συμβούλους Τζεβελέκα Ιωάννη (τηλέφωνο: 6999960810) και Θεοδωροπούλου Βασιλική (τηλέφωνο: 6976978674).

Σχετικά Άρθρα

Πάτρα: Που θα γίνουν αύριο δωρεάν rapid test

newsroom

Αχαΐα: 48 ώρες απαγόρευση τη νύχτα με μάσκα παντού και μετά όλα στο… κίτρινο

newsroom

Απεργία ΠΝΟ: Δεμένα τα πλοία από αύριο και για 48 ώρες

achaiavoice

Πάτρα: Ανοίγει την Πέμπτη το “Σινέ Κάστρο”

newsroom

Δυτική Αχαΐα: Κουπόνι αγορών για τους τρίτεκνους

newsroom

Πάτρα: Μεγάλη πυρκαγιά στα Συχαινά και Βούντενη – Έκλεισε η Περιμετρική

newsroom

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα