Αχαΐα

Αχαΐα – Ηλεία: Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς, σήμερα

κίνδυνος πυρκαγιάς
Αχαΐα – Ηλεία: Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς, σήμερα

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας και τμήματα της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας θα βρίσκονται στην κατηγορία κινδύνου 3 (υψηλή), την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020, όπως φαίνεται στον επισυναπτόμενο ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς.

Εξαιτίας της υψηλής επικινδυνότητας, οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν εργασίες και ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένου τσιγάρου, καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, χρήση μηχανημάτων που μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρα, χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά..

Ιδιαίτερα συνιστάται η προσοχή στους αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους για την αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια οφειλόμενη σε εργασίες στην ύπαιθρο.
Υπενθυμίζεται ότι κατά την αντιπυρική περίοδο απαγορεύεται η χρήση πυρός στην ύπαιθρο για διαφόρους λόγους καθώς και η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών χωρίς απαιτούμενη άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει αναρτήσει στο site της (www.pde.gov.gr/gr/), όλες τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθούν οι πολίτες για την προστασία τους από πυρκαγιά, αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης του κινδύνου.

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε πυρκαγιά, παρακαλείστε να ειδοποιήσετε άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον Πανευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΔΑΣΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Σχετικά Άρθρα

Κάτω Αχαϊα: Ευχετήριο μύνημα από… υποψιασμένους νέους της πόλης

newsroom

Αχαΐα: Οκτώ άνθρωποι νοσηλεύονται λόγω της πυρκαγιάς

achaiavoice

Δυτική Αχαΐα: «Βραχυκύκλωσε» το Φωτοβολταϊκό Λακκόπετρας

newsroom

Πάτρα: Αγωνία για την νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας

newsroom

Πάτρα: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία – 550 εργαζόμενοι σε αναστγολή – Συγκέντρωση στις 11:00 στην 6η ΥΠΕ

newsroom

Αχαΐα: Πράσινο φως για το Αυτοκινητοδρόμιο Χαλανδρίτσας, από Αυγενάκη

newsroom

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα