Αχαΐα

Αχαΐα: Γεμάτο φόλες το Παναχαϊκό Όρος – Τα κίνητρα των δραστών πίσω από το πεδίο θανάτωσης

Αχαΐα: Γεμάτο φόλες το Παναχαϊκό Όρος – Τα κίνητρα των δραστών πίσω από το πεδίο θανάτωσης

Οι φόλες πληθαίνουν στο Παναχαϊκό Όρος με τις καταγγελίες τις τελευταίες μέρες, να διαδέχονται η μία την άλλη. Έντονος προβληματισμός για τα κίνητρα και τις προθέσεις των δραστών…

Καταγγελία από κτηνοτρόφο, που ανέφερε, ότι σε διάσπαρτα μέρη, άγνωστοι έχουν ρίξει φόλες σε αρκετά σημεία δέχθηκε η εφημερίδα “Πελοπόννησος”. Ερευνώντας την καταγγελία, διαπιστώθηκε πως έχουν βρεθεί δηλητηριασμένες τροφές στον παλαιό δρόμο της Αργυράς -προς τον κεντρικό δρόμο για τις ανεμογεννήτριες στη βρύση Καλόγερου- στα Τσουρέικα, τον Οβρυόκαμπο και τις Κοκκινοράχες, ενώ υπάρχει ανησυχία και γι’ άλλα σημεία που απλά δεν έχουν εντοπιστεί. Ενδεχόμενοι λόγοι, που οι άγνωστοι δράστες προχωρούν σε τέτοιες πράξεις, είναι τρεις:

Πρώτος: Οι φόλες να έχουν τοποθετηθεί σε αρκετά σημεία από κτηνοτρόφους, που δεν θέλουν να κυκλοφορούν στα βοσκοτόπια τους κυνηγοί, καθώς τα σκυλιά που εντοπίζουν θηράματα κάνουν θόρυβο, με αποτέλεσμα να τρομάζουν τα ζώα τους, με αποτέλεσμα να ‘χουν μικρότερη παραγωγή.

Δεύτερος: Οι φόλες να μπαίνουν από κυνηγούς, ώστε να αποτρέπουν άλλους να κυνηγούν στα ίδια μέρη, για να έχουν περισσότερα θηράματα για τον εαυτό τους.

Τρίτος: Οι φόλες να τοποθετούνται για να θανατωθούν τσακάλια και λοιπά άγρια ζώα που ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον. Ο πρόεδρος του 1ου Κυνηγετικού Συλλόγου Πατρών Φώτης Καρβέλης επιβεβαιώνει στο pelop.gr, πως την περασμένη εβδομάδα βρέθηκαν φόλες και επισημαίνει:

«Η ουσία είναι πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από κυνηγούς και κτηνοτρόφους, καθώς σε αρκετά σημεία των βουνών έχουν βρεθεί πολλές τέτοιες. Εμείς, όπου τις βρίσκουμε τις απομακρύνουμε, ενώ παράλληλα συνεχίζουμε δράσεις προστασίας των βουνών μας».

Σχετικά Άρθρα

Πάτρα: Σοβαρό τροχαίο με τραυματίες στην Πατρών Κλάους

newsroom

Αίγιο: Προαιρετικά με συνεχές ωράριο η λειτουργία των καταστημάτων στις 14 Αυγούστου

newsroom

Νοσοκομείο Ρίου: Από την Περιφέρεια Ηλείας οι περισσότεροι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό

newsroom

Επιστρέφει από σήμερα η μουσική στην εστίαση – Έως τη 01:30 η κυκλοφορία

achaiavoice

Καλάβρυτα: Εκτός τουριστικής… τροχιάς ο κορυφαίος ορεινός προορισμός

newsroom

Πάτρα: Πασίγνωστο κατάστημα στο κέντρο αναστέλλει τη λειτουργία του

newsroom

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα