Αχαΐα

Αχαΐα: Έρευνα σε εξέλιξη για τις διαθέσιμες αίθουσες στα σχολεία της Πάτρας

αίθουσες στα σχολεία
Αχαΐα: Έρευνα σε εξέλιξη για τις διαθέσιμες αίθουσες στα σχολεία της Πάτρας

Έρευνα για την αύξηση των σχολικών αιθουσών στα σχολεία της Πάτρας, έτσι ώστε να γίνουν περισσότερα τα τμήματα και λιγότεροι οι μαθητές, βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Δήμο Πατρέων.

Η έρευνα γίνεται σε μία προσπάθεια για να δοθεί μια λύση στο πρόβλημα των αποστάσεων ασφαλείας που θα πρέπει να τηρούνται στο πλαίσιο της πανδημίας, έτσι ώστε να καμφθούν οι αντιδράσεις που υπάρχουν από τους μαθητές και τους καθηγητές και να προχωρήσει ομαλά η σχολική χρονιά.

Σύμφωνα με την έρευνα και τα όσα έχουν διαπιστωθεί έως τώρα, σε 30 σχολικές μονάδες της επικράτειας του δήμου υπάρχουν δεκάδες διαθέσιμες αίθουσες που αυτή τη στιγμή δεν χρησιμοποιούνται.

Παράλληλα εξετάζονται και χώροι που ανήκουν στην δημοτική περιουσία και έχουν όλες τις προδιαγραφές για να διατεθούν για σχολικές αίθουσες προκειμένου να γίνουν τα τμήματα των σχολείων ακόμα περισσότερα με λιγότερους μαθητές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας αυτής που ολοκληρώνεται μέσα στις επόμενες ημέρες υπάρχουν διαθέσιμες αίθουσες στα σχολεία της Πάτρας.

Το πρόβλημα των μεγάλων τμημάτων σε εποχές πανδημίας δεν έχει να κάνει έτσι με τις σχολικές υποδομές, αλλά με τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών που δεν γίνονται και τις ελλείψεις που υπάρχουν σε έμψυχο δυναμικό.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα ανακοινωθούν και επίσημα από την αρμόδια αντιδημαρχεία.

Θυμίζουμε ότι την Πέμπτη είχαμε ένα ακόμα κρούσμα σε μαθητή δημοτικού σχολείου της Πάτρας (54ο) που ήρθαν για να προστεθούν στα τέσσερα που έχουν εντοπιστεί μέχρι ώρας στα σχολεία της επικράτειας του δήμου (13ο, Σαραβάλι, Ζαρουχλείκων και Αγίου Βασιλείου).

Σχετικά Άρθρα

Χρυσοχοΐδης: Σε 2 μήνες “κλείνει” η επιλογή του χώρου για το νέο αστυνομικό μέγαρο στην Πάτρα

newsroom

Ο Αυγενάκης πήγε στις εγκαταστάσεις του Προμηθέα Πατρών και έπαιξε μπάσκετ

newsroom

Χαράλαμπος Γώγος: Αποχωρεί από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου

newsroom

Αίγιο: Βαρύ χτύπημα σε εν ενεργεία αστυνομικό με ξύλο στο κεφάλι

newsroom

Αχαΐα: 39 σχολεία υπό κατάληψη – Σε εξέλιξη πορεία μαθητών στο κέντρο της Πάτρας

newsroom

Πέντε ασθενείς στο Νοσοκομείο του Ρίου και μια διασωληνωμένη στη ΜΕΘ

newsroom

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα