Αυτοδιοίκηση

Αχαΐα: Επίσκεψη του δημάρχου Ερυμάνθου στο Γυμνάσιο-Λύκειο Χαλανδρίτσας

Αχαΐα: Επίσκεψη του δημάρχου Ερυμάνθου στο Γυμνάσιο-Λύκειο Χαλανδρίτσας

Με αφορμή την επιστροφή των μαθητών της Α’ και Β’ Λυκείου και των Γυμνασίων στα θρανία το πρωί της Δευτέρας 18 Μαΐου, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής επισκέφθηκε το σχολικό συγκρότημα Χαλανδρίτσας και είχε συνάντηση με τον Διευθυντή του Γυμνασίου και των Λυκειακών τάξεων, Αλέξανδρο Θανασούλια.

Ο κ. Θανασούλιας επεσήμανε πως η επαναλειτουργία των σχολείων ήταν ομαλή, ενώ εξήρε τη συμπεριφορά των μαθητών που με πειθαρχημένο και υπεύθυνο τρόπο ανταποκρίθηκαν στις υποδείξεις των εκπαιδευτικών τους τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει τη λειτουργικότητα των νέων συνθηκών στην εκπαιδευτική διαδικασία που έχουν κυρίαρχο στόχο την προστασία της υγείας των μαθητών, αλλά και των εκπαιδευτικών με την διάθεση αντισηπτικών σκευασμάτων, μασκών, καθώς και την τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων εντός των σχολικών αιθουσών.

Να σημειωθεί, πως ο Δήμος είχε προχωρήσει εγκαίρως στην απολύμανση των σχολικών συγκροτημάτων, ενώ έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην διασφάλιση της υγιεινής στους χώρους θέτοντας σε εφαρμογή ένα νέο πρόγραμμα πιο εντατική και τακτικής καθαριότητας ακόμη και εν ώρα λειτουργίας του σχολείου. Γι’ αυτό μάλιστα, το λόγο στα σχολεία που έχουν ανοίξει απασχολούνται και οι σχολικές καθαρίστριες των Δημοτικών σχολείων που παραμένουν κλειστά.

O κ. Μπαρής επεσήμανε πως ο Δήμος θα είναι στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας διευκολύνοντας με κάθε δυνατό μέσο την ομαλή λειτουργία των σχολείων μετά τον κορωνοϊό, με σκοπό μετά από δύο μήνες να επανέλθει η κανονικότητα και στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Σχετικά Άρθρα

Κάτω Αχαϊα: Δήμαρχος και Διευθυντής Κ.Υ. στα “Τσιγγάνικα”: Τηρήστε τα μέτρα, κινδυνεύουμε όλοι – Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα

newsroom

Ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης συναντήθηκε με τους προέδρους αθλητικών σωματείων με αμαξίδια

newsroom

Σπιράλ για φυσικό αέριο: «Απαιτείται εγρήγορση, δεν είναι ώρα για επινίκιες δηλώσεις»

newsroom

Δήμος Πατρέων: Ουρές στο πρωτόκολλο για τα αδήλωτα τετραγωνικά

newsroom

Δήμος Δυμαίων η νέα ονομασία του Δήμου Δυτικής Αχαϊας

newsroom

Δήμος Δυτικής Αχαΐας: Έλεγχο τον θαλασσίων υδάτων ζήτησε ο Μυλωνάς

newsroom

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα