Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Αχαΐα: Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Φωκίωνα Ζαΐμη στο Καλέντζι

Αχαΐα: Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Φωκίωνα Ζαΐμη στο Καλέντζι

Τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνα Ζαΐμη υποδέχτηκε στην πατρογονική οικία του αείμνηστου Αχαιού Πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέα στην Κοινότητα Καλεντζίου ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής.
Σκοπός της επίσκεψης του Αντιπεριφερειάρχη ήταν να δει και από κοντά τους χώρους, τόσο της οικίας Παπανδρέου, όσο και του παλαιού Δημοτικού σχολείου, οι οποίοι μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος έχουν ενταχθεί στο διακρατικό πρόγραμμα Ελλάδα – Ιταλία «Interreg» προκειμένου να ανακαινιστούν και να αναδειχτεί η ιστορία της περιοχής. Συγκεκριμένα, βάσει των μελετών που θα εκπονηθούν προβλέπεται η μετατροπή τους σε Μουσείο για την οικογένεια Παπανδρέου και έκθεση λαϊκής τέχνης που θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς για ολόκληρη την Αχαΐα η οποία διαχρονικά προάγει την Δημοκρατία.

Επίσης, στη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναφορά και στους τρόπους αξιοποίησης της μεγάλης κλειστής αίθουσας εκδηλώσεων που βρίσκεται στην Κοινότητα.

Τόσο ο κ. Μπαρής, όσο και ο κ. Ζαΐμης αποφάσισαν από κοινού να βρίσκονται σε συνεχή επαφή και συνεργασία για την υλοποίηση του σημαντικού αυτού, έργου.

«Η σχέση του Γέρου της Δημοκρατίας με την οικογένεια των φιλελευθέρων που ιστορικά ανήκει και η οικογένεια μου πολιτικά ήταν πολύ στενή. Ίσως εμείς οι νέοι πολιτικοί που αγαπάμε τον τόπο μας – ιδιαίτερα στην τοπική αυτοδιοίκηση- να βλέπουμε περισσότερο αυτά που μας ενώνουν και όχι όσα μας χώρισαν και μας πίκραναν στο παρελθόν χωρίς βέβαια να μην κρατάμε την όποια κριτική για την πολιτική ιστορία και προς αποφυγή λαθών στο μέλλον», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης, ενώ από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου επεσήμανε πως «βρεθήκαμε στο πανέμορφο Καλέντζι, στις πλαγιές του Ερυμάνθου. Μία ιστορική Κοινότητα που έχει ταυτιστεί με τη σημαντικότερη πολιτική οικογένεια της Ελλάδος η οποία διαμόρφωσε την νεότερη και σύγχρονη ιστορία της χώρας μας, αυτή των Παπανδρέου. Ο Δήμος είχε αποκτήσει την πατρογονική οικία του Γέρου της Δημοκρατίας με σκοπό να δημιουργηθεί εκεί ένα σύγχρονο Μουσείο που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή».

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Ζαΐμη για το ενδιαφέρον του και επεσήμανε την ανάγκη αγαστής συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ερυμάνθου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης, η πρόεδρος της Κοινότητας, Χαρίκλεια Σταματοπούλου, ο αντιδήμαρχος Ερυμάνθου, Γιώργος Παρασκευόπουλος, η Διευθύντρια της Περιφέρειας, κα Ελένη Σπυράκη, ο πρώην πρόεδρος της Κοινότητας, συγγραφέας, Γιώργος Πετρόπουλος, καθώς και ο συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη, Δημήτρης Μπαρμπούνης.

Σχετικά Άρθρα

Πάτρα: Καραμπόλα τριών οχημάτων στο κέντρο της πόλης

newsroom

Πάτρα: Εκτός Τροχαίας ο αστυνομικός που μοίραζε πρόστιμα χωρίς μάσκα

achaiavoice

Το μήνυμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας για τον Δεκαπενταύγουστο

newsroom

Κάτω Αχαΐα: Σπαραγμός στην κηδεία της 17χρονης που σκοτώθηκε σε τροχαίο – Τραγική φιγούρα ο πατέρας της

achaiavoice

Βασίλης Αντωνόπουλος: Αύριο η κηδεία του ιατρού και πρώην Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας

newsroom

Κορωνοϊός: 23.106 νέα κρούσματα, 525 Αχαΐα, 475 Αιτ/νία, 282 Ηλεία – 53 θάνατοι, 338 διασωληνωμένοι

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα