Αχαΐα

Αχαΐα: Χτυπάει το κουδούνι σήμερα για τους μαθητές του Γυμνασίου και των Α’ και Β’ Λυκείου

Αχαΐα: Χτυπάει το κουδούνι σήμερα για τους μαθητές του Γυμνασίου και των Α’ και Β’ Λυκείου

Επιστροφή στα σχολεία σήμερα για τους μαθητές του Γυμνασίου και των Α’ και Β’ Λυκείου της Αχαΐας, ενώ ανοίγουν και τα φροντιστήρια και τα ΙΕΚ, μετά την άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις δεν θα γίνουν και η αξιολόγηση των μαθητών θα γίνει βάσει των βαθμών των τετραμήνων. Ήδη από τις 11 Μαΐου έχουν ξεκινήσει μαθήματα οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, ενώ ακόμη δεν έχει αποφασιστεί εάν θα ξεκινήσουν μαθήματα, την 1η Ιουνίου, οι μαθητές του Δημοτικού. Όσο για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, η έναρξή τους θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και τα Επαγγελματικά Λύκεια, αντίστοιχα.

Οι νέοι κανόνες λειτουργίας στα σχολεία περιλαμβάνουν:

Τα τμήματα των 30 μαθητών θα χωριστούν στα δύο, με 15 μαθητές ανά τάξη, οι οποίοι θα παρακολουθούν μαθήματα εκ περιτροπής.

Η απόσταση μεταξύ των θρανίων θα παραμείνει στο 1,5 μέτρο, τα σχολεία θα προμηθευτούν αντισηπτικά για όλες τις τάξεις και οι εκπαιδευτικοί θα αφιερώσουν χρόνο να ενημερώσουν τους μαθητές για τους κανόνες υγιεινής αλλά και για την αντιμετώπιση ύποπτων κρουσμάτων.

Η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική στα σχολεία και κρίνεται υποχρεωτική μόνο στην περίπτωση της παράλληλης διδασκαλίας από τον αρμόδιο εκπαιδευτικό.

Το πρακτικό μάθημα «Εργαστήρια Πληροφορικής» πραγματοποιείται με κάλυψη των πληκτρολογίων με μεμβράνη οικιακής χρήσεως, η οποία αφαιρείται με την εναλλαγή κάθε χρήστη.

Τα διαλείμματα ορίζονται στα 15 λεπτά το καθένα, ώστε να αερίζονται οι σχολικές τάξεις κατά τη διάρκεια που γίνονται. Ανάμεσά τους προβλέπονται δύο διδακτικές ώρες των 45 λεπτών η καθεμία.

Οι γονείς θα πρέπει να ελέγχουν τη θερμομέτρηση των παιδιών τους και σε περίπτωση που κάποιος έφηβος εμφανίσει συμπτώματα πρέπει να παραμείνει σπίτι του και να ενημερώσει τη σχολική μονάδα.

Σε περίπτωση εμφάνισης ύποπτου κρούσματος, πραγματοποιείται ιχνηλάτηση πιθανών επαφών και απομάκρυνση των μαθητών από το τμήμα.

 

Σχετικά Άρθρα

Κακοκαιρία: Σε 24ωρη επιφυλακή ο δήμος Πατρέων – Κίνδυνος για πλημμύρες

achaiavoice

Πάτρα: «Λίμνες» οι δρόμοι από την επέλαση της “Αθηνάς”

achaiavoice

Εκοιμήθη ο αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Κυπριανός – Θλίψη στην Πάτρα

newsroom

Μ. Δασκαλάκης-Ρ. Πισπιρίγκου: Αδειάζει ο ένας τον άλλον – “Ξετυλίγεται” το κουβάρι

achaiavoice

Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας: Αφαίρεσαν Λάβαρο και Αγία Λαύρα από το επίσημο λεύκωμα για τα 200 χρόνια από το 1821!

achaiavoice

Πασχαλινό μήνυμα Μητροπολίτη Πατρών: Ας πανηγυρίσωμε όσοι σηκώσαμε στον ώμο τον σταυρό

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα