Αχαΐα

Αχαΐα: Αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για τον εμβολιασμό – Υποχρεωτική μετάβαση πολιτών από Αν. Αιγιάλεια σε Ξυλόκάστρο, Καλάβρυτα, Χαλανδρίτσα

Αχαΐα: Αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για τον εμβολιασμό – Υποχρεωτική μετάβαση πολιτών από Αν. Αιγιάλεια σε Ξυλόκάστρο, Καλάβρυτα, Χαλανδρίτσα

Σχετικά με το σημαντικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε στον νομό Αχαΐας μετά την ανακοίνωση του προγραμματισμού για τον εμβολιασμό των συμπολιτών μας για τον covid-19, έχουμε να τονίσουμε τα εξής:

α) Η υποχρεωτική μετάβαση των συμπολιτών μας από την ανατολική Αιγιάλεια στο Κέντρο Υγείας Ξυλοκάστρου, από τα Καλάβρυτα στο Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας και από την περιοχή του Αιγίου στο Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας και εν όψει μάλιστα του κύματος κακοκαιρίας που χτυπά τη χώρα, δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα όταν μας υποχρεώνει να διανύσουμε αποστάσεις από 80 έως 160 χλμ. μετάβαση και επιστροφή με δυσβάστακτο οικονομικό κόστος και σημαντική ψυχική και σωματική ταλαιπωρία καθώς και την έκθεση σε κίνδυνο τροχαίων ατυχημάτων.
β) Θεωρούμε αδιανόητη τη μη αξιοποίηση ως εμβολιαστικών κέντρων σημαντικών δομών όπως του Κ.Υ Ακράτας, Κ.Υ Καλαβρύτων, Κ.Υ Αιγίου και όλων των Κέντρων Υγείας του νομού, αστικού και αγροτικού τύπου, με κριτήριο την ευκολότερη και ασφαλέστερη πρόσβαση και τον περιορισμό των αποστάσεων.
γ) Η υποβολή στη διαδικασία των rapid test την προηγούμενη παρασκευή 12-2-2021 που έγινε στην Ακράτα και στο Διακοπτό με περισσότερα από 300 άτομα, έγινε με υποδειγματική τάξη μέσα σε ελάχιστες ώρες αποτελεί ισχυρή απόδειξη ότι ο κόσμος απαιτεί την συνταγογράφηση του τεστ.

Ο προγραμματισμός που αποφάσισε η κυβέρνηση, το υπουργείο υγείας και 6η ΥΠΕ για τους πολίτες που έχουν επιλεγεί για την διαδικασία εμβολιασμού, μπορεί να αποδειχθεί ως αναποτελεσματικός και ατελέσφορος με τον ως άνω σχεδιασμό για την πραγματοποίηση του στόχου που δεν είναι άλλος από τον εμβολιασμό των συμπολιτών μας στον νομό Αχαΐας.

Με βάση όλα τα παραπάνω ζητάμε την άμεση απόσυρση της παρούσας απόφασης και την αλλαγή της με αξιοποίηση των προαναφερομένων κέντρων για την καλύτερη και ασφαλέστερη διαδικασία του εμβολιασμού.

Το Γραφείο Τύπου
ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΧΑΪΑΣ

Σχετικά Άρθρα

Αχαΐα, Νοσοκομείο Ρίου: Αυξάνονται οι νοσηλευόμενοι – 2 βρίσκονται στην ΜΕΘ

newsroom

Ο Χάρτης των 1190 κρουσμάτων: 25 Αχαΐα, 6 Αιτ/νία, 3 Ηλεία – 281 Αττική, 270 Θεσ/νίκη

achaiavoice

Το μικρό νησί του Ιονίου με τις 30 κορυφαίες παραλίες

newsroom

ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε: Τα δρομολόγια τρένου – προαστιακού που δεν θα γίνουν αύριο λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας

newsroom

Χριστίνα Αλεξοπούλου προς Υπουργό Προστασίας του Πολίτη: Για ποια ίση μεταχείριση μιλάμε;

newsroom

Δυτική Ελλάδα: «Ξεκλειδώνουν» δύο μεγάλες τουριστικές επενδύσεις 350 εκ. ευρώ

newsroom

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα