Οικονομία

ΑΑΔΕ: Δεν θα μπορεί να παίρνει χρήματα το POS χωρίς να έχει κοπεί απόδειξη

ΑΑΔΕ: Δεν θα μπορεί να παίρνει χρήματα το POS χωρίς να έχει κοπεί απόδειξη

Τη δημιουργία ειδικών φορολογικών κέντρων σε Αττική και Θεσσαλονίκη προανήγγειλε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής.

Ο κ. Πιτσιλής διευκρίνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι τα ειδικά φορολογικά κέντρα «θα εξυπηρετούν κεντρικά, ψηφιοποιημένα» και πως «ένα αφορά στην είσπραξη, ένα στη φορολογία ακινήτων και ένα στα υπόλοιπα ζητήματα».

«Κρατάμε τις εφορίες πλέον, ως σημεία εξυπηρέτησης των πολιτών που δεν έχουν πρόσβαση στα ψηφιακά μέσα και τις μετατρέπουμε σε σημεία καθοδήγησης του πολίτη για το πώς θα εφαρμόσει σωστά τις υποχρεώσεις του», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη φοροδιαφυγή, ο κ. Πιτσιλής τόνισε: «Η φοροδιαφυγή είναι μία υπόθεση που αφορά όλους μας.

Τα δημόσια έσοδα είναι έσοδα όλων μας, δεν στερείται το κράτος εσόδων, στερούμαστε εμείς υποδομές, υπηρεσίες, ευκαιρίες για εμάς και τα παιδιά μας.

Αυτό πρέπει να έχουμε στον νου μας. Τρέχουμε ήδη μία εκτεταμμένη ψηφιακή διασταύρωση στοιχείων στα εισοδήματα του προηγούμενου έτους. Είναι στο μικροσκόπιό μας 3,8 εκατομμύρια δηλώσεις από τα εισοδήματα του 2021».

«Οι ταμειακές μηχανές είναι διασυνδεδεμένες με την ΑΑΔΕ εδώ και 1 χρόνο. Από αυτή τη διασύνδεση, βλέπουμε σε πραγματικό χρόνο εάν διαβιβάζουν ή όχι.

Η υποχρέωση της διαβίβασης είναι αυτοτελής και θα είμαστε πάρα πολύ αυστηροί σε αυτό. Έχουμε ήδη επιβάλλει πρόστιμα και θα συνεχίσουμε», πρόσθεσε.

Επίσης, ο Διοικητής της ΑΑΔΕ επισήμανε ότι «το έργο της διασύνδεσης των ταμειακών με τα POS είναι σε εξέλιξη. Το POS δεν θα μπορεί να παίρνει χρήματα χωρίς να κόβει απόδειξη

. Ανεξαρτήτως της διασύνδεσης, εμείς θα συνεχίσουμε να βλέπουμε εάν αυτά που μας έρχονται είναι σωστά και με άλλους τρόπους».

Ο κ. Πιτσιλής ανέφερε πως «τα ψηφιακά μας εργαλεία τα διευρύνουμε διαρκώς. Συνεχίζουμε να δίνουμε μία πολύ μεγάλη μάχη κατά της φοροδιαφυγής διευρύνωντας τα ψηφιακά εργαλεία, αναπτύσσοντας τεχνικές, δίνοντας τη δυνατότητα στους ελεγκτές να βλέπουν μεγάλα δεδομένα.

Στον ελεγχο live, ο ελεγκτής θα μπορεί να βλέπει την εικόνα της επιχείρησης, να καταγράφει τις παραβάσεις και να παίρνει το σημείωμα διαπιστώσεων εκείνη τη στιγμή, ψηφιακά.

Ξεκινάμε μέσα στον Ιούλιο πιλοτικά».

 

Σχετικά Άρθρα

ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα με μισθό 951 ευρώ για 10.000 ανέργους

achaiavoice

Μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ στον ΕΦΚΑ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις

achaiavoice

Στεγαστικά δάνεια: «Ανάσα» για 400.000 δανειολήπτες – Πότε «παγώνουν» τα επιτόκια

achaiavoice

Οικονομία: Στα ύψη η κατανάλωση παρά την ακρίβεια

achaiavoice

Παπαθανάσης: «Η κοινωνία θα κρίνει την επιτυχία του “καλαθιού”»

achaiavoice

Bitcoin: Πλέον κυμαίνεται στα 16.800 δολάρια

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα