Υγεία

Νέα μελέτη: Ο COVID-19 δεν είναι μολυσματικός μετά από 11 ημέρες

Νέα μελέτη: Ο COVID-19 δεν είναι μολυσματικός μετά από 11 ημέρες

Η μετάδοση του COVID-19 από άτομο σε άτομο, η ασθένεια που προκαλείται από τον νέο κορονoϊό, είναι απίθανο να ξεκινήσει 11 ημέρες μετά τη μόλυνση, ακόμη και αν ο ασθενής εξακολουθεί να είναι θετικός, σύμφωνα με νέα μελέτη από τη Σιγκαπούρη, ανέφεραν οι Straits Times.

Το κοινό ερευνητικό έγγραφο – που δημοσιεύθηκε από ερευνητές από το Εθνικό Κέντρο Μολυσματικών Νοσημάτων της Σιγκαπούρης (NCID) και την Ακαδημία Ιατρικής της Σιγκαπούρης, και βασίστηκε σε μια μελέτη 73 ασθενών με COVID-19 – εξήγησε ότι ένα θετικό τεστ «δεν ισοδυναμεί με μολυσματικότητα ή βιώσιμο ιό» προσθέτοντας ότι δεν ήταν δυνατή η απομόνωση ή η καλλιέργεια του ιού μετά από 11 ημέρες.

Το υπουργείο Υγείας της Σιγκαπούρης θα αξιολογήσει την επίπτωση αυτών των τελευταίων ευρημάτων, τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν αλλαγές στις τρέχουσες πολιτικές απαλλαγής ασθενών που είχαν θετικά αποτελέσματα για το COVID-19, σύμφωνα με την εφημερίδα.

«Θα μελετήσουμε προσεκτικά τη δήλωση θέσης και θα αξιολογήσουμε πώς μπορούμε να ενσωματώσουμε τα τελευταία στοιχεία στο σχέδιο κλινικής διαχείρισης ασθενών», ανέφερε το υπουργείο σε δήλωση.

Επιπλέον, η εφημερίδα αναφέρει μια «μικρή αλλά σημαντική μελέτη» στην οποία συμμετείχαν εννέα ασθενείς στη Γερμανία, οι οποίοι είδαν μεγάλη ποσότητα ιογενούς απόρριψης στους λαιμούς και τους πνεύμονές τους κατά την πρώτη εβδομάδα, αλλά δεν είδαν ιική απόρριψη από την 8η ημέρα και μετά.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του NCID Leo Yee Sin εξήγησε στους Straits Times γιατί η μελέτη τους χρειάστηκε τρεις ημέρες περισσότερο από τη γερμανική μελέτη, εξηγώντας ότι οι ερευνητές του ήταν «πολύ συντηρητικοί και μετρήθηκαν μέχρι την τελευταία στιγμή».
Ωστόσο, ενώ το Υπουργείο Υγείας δεν έχει ακόμη αποφανθεί, οι ερευνητές πίσω από τη μελέτη είναι πολύ σίγουροι για την εγκυρότητά του.

«Επιστημονικά, είμαι πολύ σίγουρος ότι υπάρχουν αρκετά στοιχεία ότι το άτομο δεν είναι πλέον μολυσματικό μετά από 11 ημέρες», δήλωσε ο Yee Sin, σύμφωνα με τους Straits Times.

«Οι μελέτες συνεχίζονται και θα λάβουμε περισσότερα δεδομένα, αλλά θα δούμε το ίδιο πράγμα. Επομένως δεν χρειάζεται να περιμένουμε», εξήγησε ο Δρ. Asok Kurup, πρόεδρος της Ακαδημίας του Κεφαλαίου Μολυσματικών Νοσημάτων της Ιατρικής, ανέφεραν οι Straits Times.

Πηγή: Νέα μελέτη: Ο COVID-19 δεν είναι μολυσματικός μετά από 11 ημέρες

Σχετικά Άρθρα

Long Covid: Tι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το σύνδρομο αυτό;

achaiavoice

Προσοχή: «Σιωπηλό έμφραγμα» Πώς εκδηλώνεται; Τι να προσέχετε;

achaiavoice

X.Γώγος: Δύσκολα τα πράγματα, στην Αχαΐα, αλλά το σύστημα αντέχει

newsroom

Προς επέκταση η υποχρεωτικότητα του εμβολίου: Οι άνω των 50 ετών παίρνουν σειρά – Ένστολοι και εστίαση ακολουθούν

achaiavoice

Νέα έρευνα: Πως συνδέεται ο καφές με τη νόσο Πάρκινσον

achaiavoice

ΕΟΔΥ: Η χώρα είναι έτοιμη για ένα πιθανό δεύτερο κύμα κορονοϊού

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα